eur:
394.1
usd:
365.27
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay

Mi legyen a gyerekkel az őszi szünetben?

A legtöbb embernek elfogyott a szabadsága, így nem tud otthon maradni óvodás, vagy iskolás felügyeletre szoruló gyerekével. Ez a leggyakoribb probléma, amire megoldást keresnek a szülők az Egyszülős Központ szerint. A Nagycsaládosok Országos Egyesületének információi szerint a szülők fele az óvodai és iskolai ügyeletet választja. Táborlehetőségek és családi programötletek a cikk végén.

Az óvodai és iskolai szünetek minduntalan komoly fejtörést okoznak az egyszülős családok számára, nehéz feladat ugyanis több hetet áthidalniuk.

Ráadásul most, a tavaszi bezártság után ez még problémásabb, ugyanis akkor

sok szülő már élt éves szabadságával

– hívta föl a figyelmet Nagy Anna, a Egyszülős Központ vezetője, hozzátéve, hogy ennek enyhítésére szerveztek a nyár folyamán, két hónapon keresztül napközis táborokat, hogy a szülők meg tudják oldani a munkát.

Miután az őszi szünettel kapcsolatban újra adottá vált a kérdés, és több megkeresést is kapott a központ, ismételten biztosítják a gyerekek egész napos felügyeletét. Nagy Anna megjegyezte, az iskolába járásnál kicsit többet szeretnének nyújtani, ezért

igazi „gyerekkoros” őszi szünetet jelentő programokat szerveznek:

kirándulásokat, izgalmas rendezvényeket. Szeretnék, ha az őszi tábor sokkal több lenne, mint csak gyerekfelügyelet.

Az őszi szünet jelentette kihívást a nagycsaládok részint egyszerűbben élik meg, miután a nagyobbak vigyázhatnak a kisebbekre – mondta az InfoRádiónak a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke. Kardosné Gyurkó Katalin tapasztalata szerint körülbelül

a szülők fele kénytelen szabadságot kivenni a jövő hétre.

Ha kell az néhány plusz nap a szülőnek

Bár alapvetően a nyár a táborozás ideje, és akkor van dömpingje az ilyen programoknak, az őszi szünetben is be lehet jelentkezni. Ez főleg akkor jó, ha a szülőknek nagyon kell az a plusz néhány nap, amikor a gyerkőcről tudják, hogy jó kezekben van.

A Travelo a teljesség minden igénye nélkül ezen táborokból válogatott:

  • 7–14 éves gyerekeknek hirdettek meg képzőművészeti tábort a Vasmacska KávéZooban, amelyet október 26–30. között tartanak. Minden nap reggel 9.00 és délután 16.00 óra között alkothat náluk a csemete, ha jó az idő, akkor a szabadban is tölt időt a csoport.

  • Háromnapos ökotábort tart a Botanicon Kert Klub október 26–28. között, a programokat 4–10 éveseknek, vagyis ovisoknak és alsós iskolásoknak ajánlják. Alapvetően három részre bontják a tevékenységeket, ezek az erdei programok, a kerti mókák és a benti játékok.

  • Zoo Tábor is lesz, vagyis a Fővárosi Állat- és Növénykertben lehet majd tölteni kettő, három, vagy öt napot is akár, attól függőn, hogy ki melyik turnusra jelentkezik be.

  • A szegedi Agórában minden nap készülnek valamilyen programmal. Nagyon változatos a bontás és nem is kötelező egész hétre befizetni, elég csak azokat a napokat kiválasztani, amelyik különösen érdekesek.

Ahogyan izgalmas programot ígér a Füvészkert is – Kertészkedés mesehősökkel címmel az őszi szünetben, ahová 3–10 éves gyerekeket várnak, ha csak rövidebb időre.

Az őszi szünetben is megannyi élményt kínál a Debreceni Állatkert és Vidámpark: a látványetetések mellett a gibbonokkal és a gyűrűsfarkú makikkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők, de a vidámpark hagyományos Halloween-i partija sem marad el – hívja föl a figyelmet a Dehir.hu. Ugyancsak várja a gyerekes családokat a szünetben a Kerekerdő Élménypark is, minden nap reggel 10-től 16 óráig.

Pécsen képzeletbeli időgépbe szállhatnak a gyerekek,

ami visszarepíti őket az ókori római időkbe, és kipróbálhatják, hogy milyen volt akkoriban gyereknek lenni, ugyanis a Cella Septichora Látogatóközpont október 29-én római játszótérré változik – írja a Pecsma.hu. Míg a „pécsi Csodák Palotája” természettudományos kalandok, mesés űrutazások, izgalmas történetek várják a csillagászat iránt érdeklődőket a legfiatalabbaktól a legidősebb korosztályig.

Gyermek és családbarát programmal vár minden szegedit a Somogyi-könyvtár. A foglalkozások között zseblámpás nyomozás, halloween party, de természetesen olvasásra irányuló program is lesz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×