INFORÁDIÓ 
2020. október 1. csütörtök
Malvin

iskola

budaörs

koronavírus

turcsik viktor

Egy általános iskolás a házi feladatát csinálja budapesti otthonában 2020. március 19-én. A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a tanulók nem járnak iskolába, otthon tanulnak digitális tanrend szerint.

Iskolaigazgató: nem lehet kontrollálni a gyerekek távolságtartását

Infostart / InfoRádió - Tatár Tímea

Turcsik Viktor budaörsi iskolaigazgató az InfoRádióban arról számolt be, hogy a gyerekek és a szülők is mindent megtesznek a járványügyi együttműködésért, amennyire ez lehetséges.

Főleg a délutáni sportfoglalkozások és a kirándulások korlátozása okozott meglepetést az iskola számára az Emmi új járványügyi intézkedéscsomagjában - mondta el az InfoRádiónak a budaörsi Hermann Ottó Általános Iskola igazgatója.

"Megrettentett bennünket, mert mi azt gondoljuk, hogy a gyerekek sportja nagyon fontos. Az irányelv meglehetősen tiltja, hogy délután sportfoglalkozásokat szervezzünk, a helyi önkormányzat is azt kérte, hogy ne legyenek sportfoglalkozások zárt térben" - ecsetelte Turcsik Viktor.

Az ebédeltetést úgy oldották meg, hogy

meghosszabbították annak idejét, de ez is valamennyire a tanítás rovására megy.

"Az volt a tervünk, hogy egyszerre csak két osztályt engedünk az ebédlőbe, de ez sajnos meghiúsult. Nagyon megnövekedett a sorbanállás, fizikailag nem is lehet másfél méterre állítani a gyerekeket, mert akkor kilógnának az iskolából. Végül is úgy döntöttünk, hogy három osztály ebédel egyszerre, de izoláltan, az osztálytársak egymáshoz képest azonban közelebb vannak, mint másfél méter" - ecsetelte az intézményvezető.

Azt tapasztalják viszont, hogy a gyerekek és a szülők is nagyon együttműködőek.

"Az elsősök is sokkal gyorsabban szoktak be, nagyon erősen felkészítették őket otthon a szülők,

nem válnak el egymástól vonakodva reggel" - számolt be.

A gyerekek jól veszik a maszkviselést, a kézfertőtlenítés, kézmosás is jól megy, de "a távolságtartás nehéz, a gyerekek egymáshoz érnek, egymás fülőbe sugdosnak, ezt nem lehet kontrollálni".

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Kapcsolódó hang

Emmi-intézkedések, Turcsik Viktor igazgató
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018