eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Technikus a Csula Oltóanyagkutató Központ bangkoki laboratóriumában, ahol a Csulalongkorn Egyetem kutatócsoportja Kiat Ruxrungtam professzor vezetésével koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésén dolgozik 2020. május 25-én. Az egereken elvégzett sikeres tesztek után majmokon folytatják a tesztelést, majd ha azok is eredményesek lesznek 10 ezer oltóanyagot ötezer önkéntesen próbálnak majd ki. A vakcina hatékonyságát igazoló eredmények szeptemberre várhatók.
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Koronavírusos ügyek most már több iskolában is

Diósd, Szolnok és Polgár is újra belekóstol a digitális tanrendbe, az elképzelések szerint csak rövid időre.

Ahogy arra számítani lehetett, már az iskolákban is megjelent a koronavírus. Diósdon egy teljes osztály került karatnénba a különleges szabályok szegélyezte tanév elején, a Szoljon.hu pedig hétfőn azt írta, a Szolnoki Szakképzési Centrum Sipos Orbán Szakképző Iskola és Kollégium egyik oktatójánál mutatott ki a teszt koronavírus-fertőzést, az oktató ráadásul 31-én egy értekezleten is részt vett.

A történés miatt az iskola teljes tanári karát két hétre karanténba helyezték, az oktatás viszont így elég furcsa lesz, mivel a diákoknál egyelőre nem ütötte fel a fejét a fertőzés. Az intézményben ezen a héten, tehát szeptember 7-től 11-ig online oktatási rendben tanítanak, szeptember 14-től, hétfőtől pedig személyes jelenléttel folytatódik a tanítás.

A Hajdú-Bihar megyei Polgáron is "helyzet van", a polgári szakképző iskola minden dolgozója karanténban van, digitális oktatásra álltak át - írja az Index a város Facebook-oldalának közlésére hivatkozva. Pozitív esetről itt nincs tudomás, több gyanúról viszont igen.

Az ELTE Radnóti Miklós Gyakroló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium azt közölte, hogy egy osztály tér át a tantermen kívüli digitális munkarendre.

A hagyományos tanévkezdésről, a folyamatos készenlétről és az oktatási intézményekben a koronavírus-fertőzés felbukkanása esetén alkalmazott lépésekről részletesen beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára. Az interjút elolvashatja itt, vagy akár alább meg is hallgathatja teljes egészében.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×