INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

koronavírus

oktatás

diósd

karantén

Karanténba került egy diósdi általános iskola teljes osztálya

Karanténba került egy diósdi általános iskola teljes osztálya

Infostart

Spéth Géza, Diósd polgármestere a Facebookon közölte, a Diósdi Eötvös József Általános Iskola egyik osztálya járványügyi megfigyelés alá került.

Az iskola igazgatójának közleménye szerint az egyik osztály járványügyi megfigyelés alá került, a karantént az illetékes hatóságokkal egyeztetve rendelték el. Mint Leszák Ferenc írta, az óvintézkedés az egész iskolai közösség védelmét szolgálja. Az iskolában a tanítás folytatódik, de arra kérik a felnőtteket, szülőket, kerüljék a nem kötelező közösségeket, rendezvényeket, összejöveteleket.

A polgármester tájékoztatása szerint jelenleg 5 diósdi lakos került kötelező járványügyi megfigyelés alá koronavírussal való fertőzöttsége miatt, illetve további 20 ember van házi karanténban külföldről történő hazatérése, illetve koronavírus által okozott megbetegedésben szenvedő személlyel való érintkezése okán.

A hagyományos tanévkezdésről, a folyamatos készenlétről és az oktatási intézményekben a koronavírus-fertőzés felbukkanása esetén alkalmazott lépésekről részletesen beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára. Az interjút elolvashatja itt, vagy akár alább meg is hallgathatja teljes egészében.

Maruzsa Zoltán az Arénában
 

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018