eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely
Nyitókép: Pixabay

Karanténba került egy diósdi általános iskola teljes osztálya

Spéth Géza, Diósd polgármestere a Facebookon közölte, a Diósdi Eötvös József Általános Iskola egyik osztálya járványügyi megfigyelés alá került.

Az iskola igazgatójának közleménye szerint az egyik osztály járványügyi megfigyelés alá került, a karantént az illetékes hatóságokkal egyeztetve rendelték el. Mint Leszák Ferenc írta, az óvintézkedés az egész iskolai közösség védelmét szolgálja. Az iskolában a tanítás folytatódik, de arra kérik a felnőtteket, szülőket, kerüljék a nem kötelező közösségeket, rendezvényeket, összejöveteleket.

A polgármester tájékoztatása szerint jelenleg 5 diósdi lakos került kötelező járványügyi megfigyelés alá koronavírussal való fertőzöttsége miatt, illetve további 20 ember van házi karanténban külföldről történő hazatérése, illetve koronavírus által okozott megbetegedésben szenvedő személlyel való érintkezése okán.

A hagyományos tanévkezdésről, a folyamatos készenlétről és az oktatási intézményekben a koronavírus-fertőzés felbukkanása esetén alkalmazott lépésekről részletesen beszélt az InfoRádió Aréna című műsorában Maruzsa Zoltán, az EMMI köznevelésért felelős államtitkára. Az interjút elolvashatja itt, vagy akár alább meg is hallgathatja teljes egészében.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×