eur:
395.16
usd:
364.35
bux:
65491.47
2024. március 19. kedd Bánk, József
Budapest, 2020. június 12.Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár az örökbefogadás egyszerűsítéséről szóló törvényjavaslatról tartott sajtótájékoztatón budapesti nevelőszülőknél 2020. június 12-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Németországban tárgyalt Novák Katalin és Gulyás Gergely

Berlinben tárgyalt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár, a Fidesz alelnöke az Európai Unió német elnökségének első napjaiban - közölte a Miniszterelnökség.

A miniszter és az államtitkár a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) főtitkárával, Paul Ziemiakkal és Markus Bluméval, Wolfgang Schäuble Bundestag elnökkel, Katja Leikert a CDU és a CSU közös frakciójának helyettes vezetőjével, Hans-Gert Pötteringgel, az Európai Parlament volt elnökével, valamint Észak-Rajna Vesztfália Európa-ügyi államtitkárával egyeztetett.

A látogatás célja a két ország kormányzó jobbközép pártjai közötti együttműködés erősítése volt.

A vezető CDU-s és CSU-s politikusok megerősítették, hogy Magyarországra erős szövetségesként tekintenek, és arra törekednek majd, hogy az európai közös pártcsaládon belül is visszatérjen a "józan hangvétel", és az esetleges nézeteltéréseket a tagpártok zárt ajtók mögött rendezzék - írták.

Kiemelték, hogy a magyar és a német kormány közötti kétoldalú együttműködés az elmúlt időszakban a gazdasági beruházások, a digitális ipar, a tudomány területén is erősödött. Németország gazdaságilag, kulturálisan és politikailag is kiemelten fontos szövetségese Magyarországnak.

A Fidesz és az uniópártok közötti kapcsolat évtizedek óta szoros, a Helmut Kohl volt német kancellár iránti kölcsönös tisztelet - akinek a meghívására a Fidesz az Európai Néppárthoz csatlakozott -, valamint a személyes jó kapcsolatok jó alapot jelentenek a további együttműködésre - olvasható a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Elárulta az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mivel kerekedhetnek felül Oroszországon

Elárulta az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka, mivel kerekedhetnek felül Oroszországon

Olekszandr Szirszkij, az Ukrán Fegyveres Erők főparancsnoka kiemelte a drónok fejlesztésének fontosságát az orosz erőkkel szembeni előny elérésében. A Telegramon tett nyilatkozatában, melyet Vadim Szuharevszkij helyettesével való találkozót követően adott ki, Szirszkij az aszimmetrikus megoldások felé való nyitottságát hangsúlyozta. Célja, hogy ezeknek az eszközöknek a használatával minőségi előnyt szerezzenek a létszámban fölényben lévő orosz hadsereggel szemben.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×