eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Forrás: Police.hu

Ők azok, akik talán ezredszerre sem értik meg: a Balaton nem viccel

Egy sup, egy kajak és egy kis vitorlás utasai nem igazán vették figyelembe a másodfokú viharjelzést, így aztán indulhattak a rendőrök.

A Balaton északi partján kedden három esetben is a vízirendőröknek kellett megakadályozni a nagyobb bajt. Mint a Hírbalatonon olvasható, mindhárom esetben már másodfokú viharjelzés volt érvényben, amikor tilos a vízben tartózkodni menetrendszerinti hajók és nagyobb vitorlások kivételével.

Az egyik fürdőző egy sup (álló helyzetű evezős alkalmatosság) használata közben került bajba, rajta kívül pedig egy kajakos sem tudott mit csinálni a hullámzásban, egy vitorláshajóval pedig műszaki probléma adódott, két férfi volt rajta.

A két viharjelzést úgy lehet megkülönböztetni, hogy az elsőfokú jelzéskor a villogó ritkábban jelez, mint 1 másodperc (ekkor még szabad a vízben lenni, legfeljebb 500 méterre a parttól), másodfokú jelzéskor pedig sűrűbben.

Mint az Infostart korábban megírta, hétvégén is számos gond adódott a fürdőzők felelőtlenségéből. Aki bajt lát, a 1817-es számot ingyenesen hívhatja.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×