INFORÁDIÓ
2021. június 19. szombat
Gyárfás

rendőrség

budapest

deák tér

taxi

előállítás

autó

Óriási rendőrségi razzia a fővárosban

Óriási rendőrségi razzia a fővárosban

Infostart

A Budapesti Rendőr-főkapitányság folytatta a közrendvédelmi, illetve bűnmegelőzési akciósorozatot az Erzsébet téren, a Deák téren, valamint a VI. és VII. kerületben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság civil- és egyenruhás rendőrei, együttműködve a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság és az Erzsébetvárosi Rendészeti Igazgatóság munkatársaival június 18. és június 20. között közrendvédelmi- és bűnmegelőzési akciót tartottak Budapest belvárosában. Az akció célja a Deák tér, Erzsébet tér, valamint a VI. és VII. kerületben a közrend, közbiztonság fenntartása, a kábítószerhez köthető bűncselekmények megelőzése, a körözött, illetve a garázda, erőszakos magatartást tanúsító személyek elfogása volt.

A rendőrök az akció ideje alatt közel 900 embert igazoltattak, 90 autót ellenőriztek. Az intézkedések során

  • garázdaság miatt nyolc,
  • kábítószer-kereskedelem miatt kettő,
  • kábítószer birtoklás miatt hat,
  • elfogatóparancs alapján pedig négy körözött embert fogtak el.

A járművezetők közül három főt ittas vezetés, két embert vezetéstől eltiltás hatálya alatti járművezetés miatt állítottak elő, három esetben pedig a járművek engedély nélküli átalakítása miatt tettek szabálysértési feljelentést.

A rendőrök a társszervekkel együtt 14 külföldit ellenőriztek, és két ukrán állampolgárt túltartózkodás miatt előállítottak.

A társszervek nyolc taxissal szemben eljárást indítottak, három alkalommal azért, mert nem adtak nyugtát sofőrök, két esetben az autók műszaki hiányosságai miatt, egy esetben rossz műszaki állapotú jármű miatt, egy-egy esetben a sofőr vezetői engedélyének hiánya és engedély nélküli járművezetés miatt.

Összesen 93 kereskedelmi egységet ellenőriztek, öt esetben feljelentést tettek közterület használati szabályok megsértése miatt. Közterületi szeszesital fogyasztás miatt 28 alkalommal szabtak ki bírságot 760 ezer forint értékben.

Nyitókép: police.hu
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018