eur:
392.2
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Védőfelszerelést viselő ápoló a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon az éjszakai műszakban a fővárosi Szent László Kórházban 2020. április 27-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hét újabb beteg, de csökkent az aktív fertőzöttek száma itthon

Három krónikus beteg hunyt el Magyarországon a járvány következtében.

Hét újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 4114 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma.

Meghalt három krónikus beteg, így 576 főre emelkedett az elhunytak száma.

2618-an már meggyógyultak, számuk egy nap alatt 18-cal nőtt.

Az aktív fertőzöttek száma 920 fő, 14-gyel kevesebb, mint kedden. 183 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 13-an vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 39 százaléka, az elhunytak 60 százaléka, a gyógyultak 48 százaléka budapesti.

Jelentősen csökkent a hatósági házi karanténban lévők száma: 3705-en vannak ilyenben, 488-cal kevesebb, mint az előző nap. A mintavételek száma 261 420-ra nőtt, 2559-et végeztek egy nap alatt.

A kormányzati tájékoztató oldalon emlékeztetnek rá, hogy megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. A járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×