eur:
393.02
usd:
366.91
bux:
66799.54
2024. április 26. péntek Ervin

Kinevezték a Fővárosi Törvényszék elnökét

Tatár-Kis Péter eddigi megbízott elnök kinevezése a posztra 2026. június 16. napjáig szól.

Tatár-Kis Péter elnöki pályázatát támogatta a Fővárosi Törvényszék tíz nappal ezelőtti véleménynyilvánító összbírói értekezletén a bírók többsége - tudatta korábban a törvényszék. Az értekezleten a fővárosi bírói kar 78,6 százaléka vett részt. A megjelent, csaknem 600 bíró 51,46 százaléka Tatár-Kis Péter elnöki pályázatát támogatta, míg a korábbi elnök, Fazekas Sándorét 49,4 százalék.

Tatár-Kis Péter 2019. június 17. óta volt a Fővárosi Törvényszék megbízott elnöke. Kiemelt céljai között szerepel többek között az elnökség és a munkavállalók közötti munkakapcsolatok minél szorosabbra fűzése, a dolgozók munkakörülményeinek javítása, magasan képzett munkatársak foglalkoztatása, és az épületkorszerűsítő beruházások folytatása.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×