INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 19. szombat
Vilhelmina

obh

2019.12.10. 07:27

Szavazásdömping az utolsó előtti ülésnapon

Az Országgyűlés tizenkilenc előterjesztésről dönt, majd megválaszthatja az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökét, valamint a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa tagjait is.
2019.12.09. 06:26

Sűrű programmal zárja az évet a parlament

Az Országgyűlés háromnapos üléssel zárja ez évi munkáját. A képviselők kedden és szerdán összesen több mint harminc javaslat elfogadásáról dönthetnek, emellett megválaszthatják az Országos Bírósági Hivatal (OBH) új elnökét és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa tagjait is.
2019.10.28. 14:28

Alkotmánybíró lehet Handó Tünde

A Fidesz és a KDNP Stumpf István korábbi alkotmánybírósági tag megürülő helyére jelöli az Országos Bírósági Hivatal elnökét.
2019.07.12. 15:26

Egy hónapra leállnak a bíróságok

Július 15-én, a Bíróságok Napján megkezdődik a bíróságokon a törvénykezési szünet, amely augusztus 20-ig tart - közölte az Országos Bírósági Hivatal (OBH).
2018.11.16. 16:46

Handó: a bíróságok az ügyfelekért vannak

A bíróságok nem önmagukért, hanem az ügyfelekért vannak - jelentette ki Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken a Pécsi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság új épületének átadási ünnepségén.
2018.09.28. 07:48

Veszélybe került Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megállapodása – lapszemle

A Népszava szerint veszélybe került Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin megállapodása. A számítógépes és online bűnözéssel foglalkozó hálózat alakult az Országos Bírósági Hivatalban – írja a Magyar Idők. A Portfolio cikke szerint sikerült megállapodnia a TV2-nek és a Magyar Telekomnak. Az állam bevételei nőnek, míg az adók csökkennek – áll a Magyar Időkben. Kína a világ legnagyobb baromfihús-fogyasztója – állítja az agrarszektor.hu. A Portfolión arról lehet olvasni, hogy jelentősen lazultak a lakossági energiahatékonysági hitel feltételei.
2018.04.05. 13:51

Handó: zökkenőmentes az ügyfelek kiszolgálása

Viszonylag zökkenőmentes az ügyfelek fogadása és kiszolgálása a bíróságokon az elektronikus kapcsolattartás, az új polgári eljárásjogi törvény hatálybalépése és az új büntető eljárásjogi kódex bevezetésére való felkészülés ellenére, ami óriási teljesítmény - mondta az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke Kaposváron.
2018.03.07. 10:06

Hatalmas mennyiségben zúdulnak a bíróságra a devizahiteles perek

Tizenötezer olyan ügy érkezett tavaly az ország bíróságaira, amelyben az ügyfelek a korábban megkötött devizás szerződések egy vagy akár több pontját kifogásolták. Száz gazdasági és polgári jogi per közül átlagosan nyolc a devizahitelezés miatt kezdődött, a legtöbb a fővárosban és Pest megyében.
2018.01.30. 13:56

Megalakult az új bírói tanács

Megtartotta első alakuló ülését az Országos Bírói Tanács (OBT). Az új tagokat január közepén választották meg, miután a korábbi képviselők mandátuma hat év után lejárt. Az Országos Bírói Tanács felügyeli az Országos Bírósági Hivatalt (OBH).
2017.11.30. 10:50

Az Ab megsemmisítette Handó Tünde több utasítását

Az Alkotmánybíróság (Ab) részben megsemmisítette az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökének integritási utasítását, mert az több ponton is alkotmányellenes - olvasható az Ab honlapján.
2017.10.26. 11:47

Nagy változás jön, szinte minden bírósági ügyet érint

Nemcsak a polgári és közigazgatási perrendtartásról szóló törvény lép életbe, hanem új büntetőeljárási szabályozás is. A bírák felkészítése már az év eleje óta tart. Szinte minden bírósági ügyet érintenek a jövőre életbe lépő változások.
2017.04.30. 14:56

Egyetlen tanúnak se kelljen félnie, ha vallomást tesz a bíróságon

A bíróságok kiemelt célja, hogy biztosítsa: a megidézett tanúk befolyástól mentesen és minden félelem nélkül tehessék meg vallomásukat - mondta el az InfoRádió Paragrafus című jogi magazinjában az Országos Bírósági Hivatal Igazgatási Osztályának vezetője. Varga Karolina hozzátette: ennek érdekében indították útjára 2013-ban az országos tanúgondozási programjukat is.
2016.04.15. 14:24

"Az európai élmezőnyben vannak a magyar bíróságok"

A magyar bíróságok továbbra is az európai rangsor élmezőnyében vannak - jelentette ki az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke pénteken a Székesfehérvári Törvényszéken tartott összbírói értekezletet megelőző sajtótájékoztatóján.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018