eur:
393.85
usd:
368.17
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Botár Gergely

Varga Judit: van egy kétoldalas törvényünk, de senki sem vette a fáradságot, hogy azt elolvassa

A koronavírus-válság idején az Európai Parlament nem a megoldás, hanem a probléma része volt, és egy amúgy is nehéz helyzetben támadta az európai család egy tagját - mondta az igazságügyi miniszter a Valeurs actuelles című francia hetilapnak adott interjúban.

Varga Judit megdöbbentőnek nevezte azokat a támadásokat, amelyekkel Magyarországnak a rendkívüli intézkedések bevezetése miatt szembe kellett néznie. Az igazságügyi miniszter hangsúlyozta, hogy Magyarországnak a vírushelyzet megoldásán túl egy másik frontot is nyitnia kellett, hiszen kénytelen volt kezelni a média és az európai intézmények támadásait.

Az Európai Parlament (EP) történelmi árulást követett el az országgal szemben, mindeközben semmilyen konkrét intézkedést nem tett annak érdekében, hogy segítsen a vírus elleni küzdelemben. Kijelentette: a nemzetközi támadások teljességgel megalapozatlanok és fölöslegesek voltak, a liberálisok fő mondanivalói kizárólag álhíreken alapultak.

"Van egy kétoldalas törvényünk, de senki nem vette a fáradságot, hogy azt elolvassa.

Ráadásul a törvény gyakorlati alkalmazását tekintve nem volt lényegi különbség a többi EU-tagállam és Magyarország között. Kormányunk intézkedései gyorsnak, rendkívül hatékonynak és megfelelőnek bizonyultak" - fogalmazott Varga Judit.

A miniszter kiemelte, az uniós parlamenttel ellentétben az Európai Bizottság elolvasta a törvényt, és elismerte, hogy nincs "összeütközés" a magyar jog és az uniós szerződések között. A külső határok védelmével kapcsolatban a miniszter azt mondta, az európai határok védelmének és az illegális migráció megállításának követendő normává kellene válnia az európai politikában. A régóta hangoztatott magyar álláspont szerint, ha Európa nem vigyáz határaira, akkor azt kockáztatja, hogy elveszíti a létrehozott jólétet - közölte.

"Mindig úgy véltük, hogy nekünk először Magyarországra kell gondolnunk. Ez nem akadályozza meg, hogy hűséges tagjai legyünk az Európai Uniónak, hiszen évszázadok óta védjük Európa határait" - tette hozzá Varga Judit.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×