INFORÁDIÓ 
2021. január 20. szerda
Fábián, Sebestyén

istentisztelet

2020.11.09. 21:54

Szerdától nem tartanak református istentiszteleteket

A Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinatának elnöksége azt kéri, hogy az egyházközségek szerdától ne tartsanak istentiszteletet, közösségi alkalmakat - olvasható az elnökség közleményében.
2020.11.09. 18:28

Kiderült, bezárják-e a templomokat

A Covid-19-járványhelyzet alakulása miatt, figyelembe véve a járványügyi szakemberek véleményét, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia – az egyház sajátosságait szem előtt tartva – visszavonásig az alábbiakat közölte:
2020.09.02. 18:21

Elérkezett az önkorlátozás ideje: léptek a reformátusok

Száz főben korlátozta az istentiszteleteken résztvevők számát a Magyarországi Református Egyház. Csak ott lehetnek ennél többen, ahol a másfél méteres távolságtartást biztosítani tudják. A maszkiviselés is kötelező a templomokban – mondta az InfoRádiónak a Magyarországi Református Egyház zsinati tanácsosa.
2020.05.31. 05:45

Pünkösdi menetrend: ünnepi misék, istentiszteletek vasárnap

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről. A koronavírus-járvány miatt a szertartásokon biztonsági előírások betartásával vehetnek részt a hívek.
2020.04.10. 12:51

Itt nézheti meg a húsvéti miséket, istentiszteleteket

Húsvét ünnepén a katolikus, a református és az evangélikus egyház vezetői Budapesten tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet, a koronavírus-járvány miatt hívek részvétele nélkül, tévés, internetes közvetítéssel.
2020.03.17. 20:36

Fontos kéréssel fordul a református egyház a gyülekezethez és a lelkipásztorokhoz

A Magyarországi Református Egyház elnöksége azt kéri a gyülekezetektől és a lelkipásztoroktól, hogy további intézkedésig szüneteltessék az istentiszteleteket és minden egyházi alkalmat, és a temetési szertartásokon is csak a szűk család vegyen részt. A reformatus.hu honlapon minden reggel online áhítatot tartanak, vasárnap délelőtt pedig istentiszteletet közvetítenek. Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinata lelkészi elnöke arra buzdítja a gyülekezetek fiatal tagjait, hogy segítsék az időseket.
2019.06.08. 14:40

Ünnepi szentmisék és istentiszteletek lesznek országszerte

Pünkösd alkalmából szentmiséket, istentiszteleteket tartanak országszerte. A katolikus, a református és az evangélikus egyházi vezetők vasárnap ünnepi liturgia keretében emlékeznek meg a Szentlélek eljöveteléről.
2019.04.21. 13:45

Bogárdi Szabó: húsvétkor kettéválik a világ

A feltámadás nem a régi megsemmisítését, hanem annak átformálását jelenti, hiszen Isten a könnyeket és a halált eltörli, minden mást azonban megújít - fogalmazott a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnap ünnepi istentiszteleten, Budapesten.
2018.04.01. 13:54

Bogárdi Szabó István: annak tapsoljunk, hogy keressük a békességet

A Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke húsvétvasárnapi igehirdetésében arról beszélt: a feltámadás a bizonyíték arra, hogy össze lehet rakni úgy az életünket, a dolgainkat, az akaratunkat, az erőnket, hogy ne a gyűlöleté legyen az első hely, ne a hazugság viruljon és annak tapsoljunk, hogy keressük a békességet.
2017.12.24. 08:20

Ünnepi szentmisék, istentiszteletek

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten és Esztergomban tartanak ünnepi szentmisét, istentiszteletet.
2017.08.19. 19:52

Ökumenikus istentiszteletet tartottak az ünnep előestéjén

Ökumenikus istentiszteletet tartottak az államalapítás ünnepének előestéjén, szombaton Budapesten, a Szilágyi Dezső téri református templomban a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) szervezésében.
2016.10.01. 20:18

Gáncs Péter: Jézusról beszélni a legnemesebb közügy

Jézust nem lehet bezárni a templom falai közé, róla beszélni a legnemesebb közügy - mondta Gáncs Péter, a Magyarországi Evangélikus Egyház (MEE) elnök-püspöke a reformáció hónapját megnyitó istentiszteleten szombat este Budapesten.
2016.08.19. 22:18

Kvótareferendum, ökumenikus istentisztelet, emlékezés – a nap hírei

Elutasította a választási bizottság az MSZP-s kifogást a kormány kvótareferendummal összefüggő kampányhirdetései ügyében. Ökumenikus istentiszteletet tartottak az államalapítás ünnepének előestéjén. A 27 évvel ezelőtti páneurópai piknikre emlékeztek Sopronpusztán.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018