eur:
392.97
usd:
366.41
bux:
66861.19
2024. április 25. csütörtök Márk
Sorban állók a II. kerületi Szent Margit Gyógyszertárnál 2020. március 13-án. A koronavírus-járvány miatt megnövekedett a gyógyszertárak forgalma. A gyógyszertárakban egy időben csak annyi vásárló tartózkodhat, ahány átadó pult van.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Remény csillant a patikák számára

A kiskereskedelmi különadóról egyeztetett az egészségügyért felelős államtitkár a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnökével.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma azt javasolja a gazdaság újraindításáért felelős akciócsoportnak, a gyógyszertárak esetében tekintsenek el a különadó megfizetésétől – válaszolta levélben Horváth Ildikó, a tárca egészségügyért felelős államtitkára a Magyar Gyógyszerészi Kamarának (MGYK). A szakpolitikus ebben azt írta, érhető, hogy a rendelkezés a gyógyszertárakat működtető vállalkozások esetében ellenérzést váltott ki, mivel a patikák a

a koronavírus-járvány idején is a lakosság szolgálatában, súlyos többletterheket vállalva végezték munkájukat.

Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGYK) elnöke csütörtökön találkozott személyesen Horváth Ildikóval. Az egyeztetés után a Világgazdaságnak elmondta: a kiskereskedelmi különadó a patikák körülbelül felét érinti. Az adóalap minimuma 500 millió forint, efelett sávosan a patikáknak is fizetniük kell: 30 milliárd forintig 0,1, 30 és 100 milliárd forint között 0,4 százalék az adó. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy

döntés még nem született a mentesség témájában.

Az MGYK elnöke kiemelte, hogy a parlament előtt van a teher szabályozásáról szóló törvénytervezet, amelyben az olvasható, hogy figyelembe kell venni a jogalanyok teherviselő képességét.

A patikákra kivetett különadó legjobban a hálózatban működőket sújthatja.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Napi átutalási limitet vezet be az OTP a csalások ellen

Május 8-án vezeti be a bankkártya használatánál már megszokott, de a bankszámláról indított internet- és mobilbanki átutalásoknál eddig nem létező, szabadon beállítható napi limitösszeget az OTP Bank. A lakossági ügyfelek számára nyújtott biztonsági szolgáltatás alapbeállítása a május 8-i induláskor napi 1 millió forint lesz, amit az ügyfelek saját igényeik szerint akár kisebb vagy nagyobb összegre is átállíthatnak az OTP MobilBankban - közölte a társaság.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×