eur:
395.64
usd:
371.94
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: police.hu

A járványt használta ki egy csaló, elkapták

Légzésvédő maszkokat kínálva csalt ki pénzt vásárlóktól a gyanú szerint egy férfi az interneten, a rendőrség elfogta és eljárást indított ellene - közölte a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség.

A 28 éves győri, de Siófokon tartózkodó M. Péter korábban mobiltelefonokat, 2020 márciusától azonban már FFP3 típusú maszkokat és azokhoz tartozó szűrőket kínált eladásra egy apróhirdetési portálon. A rendelések teljesítése nem állt szándékában, arra nem is volt reális esélye.

A rendőrség eddig tíz vásárlóról tud, akik elutalták a vételárat, de sem a terméket nem kapták meg, sem a vételárat nem sikerült visszaszerezniük, a hirdető elérhetetlenné vált számukra.

A férfit szerdán fogták el és állították elő a somogyi rendőr-főkapitányság felderítő és bevetési egységeinek közreműködésével, a lakóhelyén tartott házkutatás során számítástechnikai eszközöket foglaltak le.

A rendőrség a feltételezett elkövetőt több rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével gyanúsítja, őrizetbe vette és előterjesztést tett a letartóztatására.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×