eur:
394.06
usd:
368.57
bux:
66343.29
2024. április 25. csütörtök Márk
Mentőautók érkeznek a Pesti úti idősotthon lakóival az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe 2020. április 9-én. Az otthonban több mint százan megfertőződtek, közülük öten meghaltak.
Nyitókép: MTI/Mihádák Zoltán

Új mentőautókat kapott az Országos Mentőszolgálat

Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter új járműveket és a járvány alatti helytállásért miniszteri elismeréseket adott át vasárnap délelőtt Budapesten, a Mentők Napja alkalmából.

A magyar kormány köszöni a mentőszolgálat koronavírus-járvány alatti munkáját, és mindent megtesz a mentősök munkájának korszerűsítésért: a mentőállomások felújítása már megkezdődött, 107-et már befejeztek, további 21 állomásé még zajlik. A mostani új jármű átadással pedig majdnem a teljes gépjárműflotta megújul, ráadásul a legkorszerűbb eszközökkel igyekszünk felszerelni ezeket - mondta a miniszter. Kásler Miklós beszámolt arról hogy 2500 korszerű eszköz, műszer között a mentőszolgálathoz került 300 defibrillátor, 150 lélegeztetőgép, emellett infúziós pumpák, navigációs és multimédiás eszközök is. Azt lehet mondani, hogy a mentősök a kor színvonalának megfelelő feltételek mellett végezhetik a munkájukat - tette hozzá a miniszter.

Megemlítette, hogy a magyar mentők helyt álltak háborúkban, forradalmakban, katasztrófahelyzetekben - árvizeknél és vörösiszap-áradatban -, és a jelen helyzetben is.

A miniszter úgy fogalmazott, hogy

reméli, hogy a koronavírus járvány elleni védekezés első fázisának lezárását követően a jókedv nyara következik.

Amint azt az OMSZ főigazgatója, Csató Gábor elmondta, 2017 óta mintegy 410 új járművet kapott a szervezet, az elmúlt 10 évben pedig összesen 910 új járművet vásároltak. Így a járműpark átlagéletkora 4,7 év, ami szerinte Európában is egyedülálló, ahogyan műszerezettsége és felszereltsége is.

A most átadott, B típusú mentőautók azonnal hadrendbe is állnak a vidéki mentőállomásokon - mondta a főigazgató.

Beszámolt arról is, hogy a járvány kezdete óta tisztességgel helytállnak a kollégái, és

mintegy 15 ezer koronavírus fertőzött, vagy fertőzésgyanús betegnek nyújtottak segítséget a mentősök az elmúlt három hónapban.

Elmondása szerint csak a járvány kapcsán majdnem 410 ezer kilométert tettek meg a mentőszolgálat járművei, és több százezer védőfelszerelést használtak el azért, hogy a mentősök mellett a velük kapcsolatba kerülők is biztonságban legyenek.

Az OMSZ az idén összesen 103 új mentőautó beszerzését tervezi.

Kásler Miklós miniszter a május 10-i hagyományos Mentők Napja alkalmából tartott ünnepség helyett miniszteri elismeréseket adott át a mentőszolgálat dolgozóinak kiemelkedő munkáját elismerve. A rendkívüli körülmények miatt a hagyományos ünnepség elmaradt. Az írásos elismeréseket ezért az OMSZ főigazgatója vette át az érintettek nevében.

Frissítés:

Korábban az MTI arról írt, hogy 20 új járművel adtak át a Mentők Napja alkalmából. Az Operatív Törzs vasárnapi sajtótájékoztatóján azonban a főigazgató 40 új mentőautó átadásáról számolt be.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Gyenge az amerikai gazdaság, ütik a tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×