eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Összeroncsolódott gépjárművek az 53-as főúton Kiskunhalas közelében 2020. március 3-án. Három gépjármű - kamion, kisteherautó és személyautó - összeütközött a főúton, a balesetben hatan megsérültek.
Nyitókép: MTI/Donka Ferenc

A járvány idején kevesebb a baleset, de ugyanannyi az áldozat

Negyven százalékkal kevesebb súlyos balesethez vonultak ki a tűzoltók áprilisban az egy évvel korábbihoz képest. A sérültek száma 33 százalékkal csökkent, a halottaké viszont alig.

Még mindig jóval kevesebb az autó az utakon, viszont a közlekedők jóval gyorsabban hajtanak – derül ki a vezess.hu cikkéből, amely felidézi, hogy egy múlt hétvégi akcióban 10 óra alatt 143 gyorshajtót rögzített egyetlen vidéki traffipax. A kevesebb autó ennek ellenére jóval kevesebb balesetet is okozott az elmúlt hetekben.

A rendőrségnek még nincsenek aktuális statisztikái, viszont a katasztrófavédelemnek vannak már adatai a március-áprilisi járványveszélyes időszak olyan baleseteiről, amikor a tűzoltóknak is be kellett avatkozniuk. Télen az időjárás alakulása befolyásolja az adatokat, hiszen havas időben több a baleset, de április az a hónap, amikorra minden évben jellemzően normalizálódik az időjárás, szépen mutatják ezt a számaik. Szinte darabra ugyanannyi balesethez vonultak ki 2019-ben, és 2018-ban: 572 és 562 alkalommal. A mostani április azonban látványosan kisebb, szokatlan számot mutat, 407. Vagyis

40 százalékkal kevesebbszer vonultak ki közlekedési balesethez, mint tavaly áprilisban.

A balesetben megsérült emberek száma 33,3 százalékkal csökkent 2019 áprilisához képest, vagyis kisebb mértékben a balesetekénél. Ami azt jelenti, hogy egy-egy ütközés átlagosan súlyosabb következményekkel jár.

A tűzoltók statisztikáiba bekerülő balesetekben meghalt emberek száma szinte nem csökkent, gyakorlatilag azonos a tavalyival (14 és 15). Figyelemreméltó, hogy tavalyhoz képest – sokkal kisebb forgalom és érdemben kevesebb baleset mellett – szinte nem változott a halottak száma.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×