eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Facebook/Duna-Ipoly Nemzeti Park

Hat budapesti park jövőjébe lehet most beleszólni

Az egyik ráadásul még nem is létezik, egy zárt parkolóról van szó Pesten.

Hat budapesti park megújításáról lehet véleményt nyilvánítani online a www.kozossegitervezes.hu oldalon - áll a Főpolgármesteri Hivatal közleményében.

Bardóczi Sándor, Budapest főtájépítésze az InfoRádióban úgy fogalmazott: a parkhasználók a legjobb szakértők.

"Egy korai bevonással fontos azonosítani a konfliktusokat, előrelépési lehetőségeket, amelyek egy központi fejlesztés előtt felmerülnek a parkhasználók között. Így aztán valós adatokkal tud dolgozni egy parkot tervező csapat" - részletezte Bardóczi Sándor.

A területek között kakukktojás jelenleg a Városháza park, az ugyanis jelenleg "nem létezik", parkolóként funkcionál, ráadásul el is van zárva a közhasználat elől, itt tehát a nulláról hoznak létre új zöldfelületet.

"A Városmajor esetében funkciótisztítás, zöldfelület-növelés van napirenden, a Vérmezőnél ott pedig funkciószegénység van" - érzékeltette Bardóczi Sándor.

A Horváth-kert viszonylag pici zöldfelület, az kerülhet szóba, hogy a mostani kialakítás mennyire találkozik a használók igényeivel. A Nehru Part egy sétány, a II. János Pál pápa tér pedig piactérből lesz közpark - egy metrómegállóval, így juthat új lehetőséghez.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×