eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: bud.hu

Szokatlan légi rekordok dőltek meg Magyarország fölött

A kisgépes repülések számának több éve tartó, látványos növekedését ugyan derékba törte a járványhelyzet, a jó időjárásnak, illetve a jelenleg is aktívan zajló pilótaképzéseknek köszönhetően mozgalmas áprilisuk volt a HungaroControl repüléstájékoztatóinak.

Az elmúlt években a nagygépes forgalomhoz hasonlóan az úgynevezett VFR (Visual Flight Rules) szerinti repülések száma is intenzív növekedést mutatott. Míg 2014-ben valamivel több mint 41 ezer gépmozgás volt a nem ellenőrzött légtérben, 2019-ben ez az érték már meghaladta a 65 ezret. Ezáltal a HungaroControl repüléstájékoztató szolgálatának munkatársai tavaly mintegy 60 százalékkal több kisgép biztonságos közlekedését segítették, mint öt évvel korábban – közölte a HungaroControl.

A kifejezetten enyhe téli időjárásnak köszönhetően 2020 első negyedévében is dinamikus bővülés jellemezte a kisgépes forgalmat. Bár ez a tendencia március végén megtört, és a számok itt is negatívba fordultak, a koronavírus-járvány lényegesen enyhébb hatást gyakorol erre a szektorra, mint a nagygépes kereskedelmi repülésekre. Sőt,

az elmúlt hetekben több olyan nap volt, amikor a repüléstájékoztatók által regisztrált gépmozgások meghaladták az előző év azonos időszakának forgalmát.

A legkiemelkedőbb dátum ebből a szempontból április 8-a volt, amikor a HungaroControl által felügyelt nem ellenőrzött légtérben 73 százalékkal több gép repült, mint egy évvel ezelőtt, ugyanezen a napon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×