INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

hungarocontrol

2020.06.29. 18:39

Nagy visszatérők a magyar égen

Jelentősen emelkedett az elmúlt időszakban a Magyarország fölött átrepülő gépek száma - közölte a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt.
2020.06.15. 06:39

Mesterséges intelligenciát használó drónok óvhatják a reptereket

Egy, a kifutópályát drónokkal figyelő rendszer nyerte a HungaroControl innovációs versenyét. A drónok reptetése ugyanakkor csak később lehet szabályozott Magyarországon, de az Európai Unióban is – mondta el az InfoRádiónak a cég K+F csoportvezetője.
2020.05.02. 14:25

Szokatlan légi rekordok dőltek meg Magyarország fölött

A kisgépes repülések számának több éve tartó, látványos növekedését ugyan derékba törte a járványhelyzet, a jó időjárásnak, illetve a jelenleg is aktívan zajló pilótaképzéseknek köszönhetően mozgalmas áprilisuk volt a HungaroControl repüléstájékoztatóinak.
2020.03.13. 10:30

Zuhan a légi forgalom – itt vannak a friss adatok

A koronavírus járvány a légiforgalmi irányításban is egyre komolyabban érezteti hatását. Ezen a héten fordultak először mínuszba a járatok száma, erre a hétre 10 százalékos visszaesést vár a HungaroControl Zrt. a le- és felszálló forgalomban.
2019.11.01. 13:45

Alapvető változás jött a légtérben

November elejétől szabad útvonalon, korlátozások nélkül közlekedhetnek a repülőgépek Délkelet-Európában. A Hungarocontrol szerint az új forgalomszervezési koncepciónak köszönhetően jelentősen csökken a légiközlekedés ökológiai lábnyoma.
2019.10.15. 15:43

Különleges rendszert fejlesztenek Ferihegyre

A légiirányítást végző HungaroControl vezérigazgatója egy keddi rendezvényen beszélt erről, miután hétfőn kétszer is le kellett állítani a Budapest Airporton a repülőforgalmat.
2019.08.29. 19:24

Szepessy Kornél: A kapitányok néha összevissza beszélnek a járatkésés okáról

Az utóbbi években radikálisan nőtt a magyar légtér forgalma, és bonyolultabbá vált a légi irányítók számára a helyzet kezelése – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a HungaroControl Zrt. vezérigazgatója. Szepessy Kornél kijelentette, hogy a magyar légtér népszerű. A műsorban arról is szó esett, hogy a magyar légtér akár több gépet is fogadhatna, így évek óta intenzíven toborozzák a légi irányítókat.
2019.04.17. 12:36

Figyelmeztető sztrájk a HungaroControlnál, késések a reptéren

Kétórás figyelmeztető sztrájkba léptek a légiforgalmi irányítók a HungaroControlnál, miután szakszervezetük és a vállalat nem tudott megállapodni a dolgozók 21 pontos követelésével kapcsolatban - közölte a HungaroControl. Ha továbbra sem jutnak közös nevezőre, akkor április 23-án határozatlan idejű sztrájkba lépnek.
2019.03.07. 12:23

Egyedülálló megbízást kapott a HungaroControl

Áprilistól határozatlan ideig a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat Zrt. végezheti a Koszovó feletti magaslégtér (KFOR-szektor) irányítását az Észak-Atlanti Tanács döntése szerint - jelentette be Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter.
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018