eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: MÁV

Koronavírus-szabályok: változtatott a MÁV is

A kijárási korlátozások enyhítésével párhuzamosan a MÁV változtat az utazási szabályokon és a menetrenden is.

Május 4-től, a védekezés második szakaszában a tömegközlekedésben kötelező az arc eltakarása (maszk, sál, kendő) és a másfél méteres védőtávolság betartása a fertőzésveszély csökkentése érdekében – közölte a vasúttársaság. A MÁV mintegy 3100 szerelvényt indít naponta, így biztosítva a 30 százalékos kihasználtságot, hogy az utasok be tudják tartani az előírt másfél méteres védőtávolságot utazásaik során.

A vasúttársaság május 4-től a vonatok fedélzetén szolgálatot teljesítő jegyvizsgálóknak és a járművezetőknek is kötelezővé tette az arc eltakarását. A járványügyi helyzetben szükséges egészségvédelmi eszközök és fertőtlenítőszerek beszerzése folyamatos a vasúttársaságnál. A MÁV eddig több mint 800 ezer maszkot biztosított a munkavállalóinak.

A forgalomban lévő összes jármű fertőtlenítése naponta megtörténi, ez több mint 1200 kocsit jelent. A pályaudvarokat, üzemi területeket is vírusellenes takarítószerekkel takarítják, a legforgalmasabb állomásokon az utasoknak ingyenes kézfertőtlenítést biztosítanak.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×