eur:
394.61
usd:
371.03
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A BKV Zrt. új Mercedes-Benz Conecto Next Generation típusú buszai a járművek forgalomba állítása alkalmából tartott rendezvényen a társaság dél-pesti telephelyén 2020. január 20-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Teljes kapacitással készül a BKK az érettségire

A fővárosi flotta lehető legtöbb járművének elindításával készül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), valamint más közlekedési szolgáltatók is a május 4-től május 21-ig tartó érettségi miatt megnövekedő forgalomra.

A BKK azt közölte, hogy ebben az időszakban újra a járványhelyzet előtt megszokott, tanítási időszakban érvényes menetrend szerint indulnak a járatok. Ez azt jelenti, hogy

mintegy 200 járművel több közlekedik majd, mint a jelenlegi, tanszüneti menetrendben.

A vizsgaidőszak első hetében tartják a legtöbb érettségit, ezért május 4. és május 8. között a legtöbb fővárosi vonalon körülbelül 9 óráig meghosszabbítják a reggeli csúcsidei sűrűbb járatkövetést. Az első héten csaknem 17 ezer diák tesz majd vizsgát városszerte közel 270 oktatási intézményben - tették hozzá.

A BKK szerint a város különböző pontjain

30 további, "érettségi tartalék" felirattal ellátott autóbusz áll majd készenlétben, hogy igény esetén forgalomba álljanak azon a vonalon, ahol erre szükség van.

A biztonságos utazás érdekében a BKK az érettségizőket arra kéri, hogy időben induljanak el otthonról, mindenki mást pedig arra: hacsak tehetik, úgy tervezzék utazásukat, hogy elkerüljék a reggel 7-9 és délután 12-14 óra körül megnövekedő forgalmat.

Kitértek arra is,az április 27-én életbe lépett fővárosi rendelet értelmében kizárólag maszkban, vagy orrukat és szájukat sállal vagy egy kendővel eltakarva lehet utazni. A BKK önkéntes munkatársai az érettségi vizsgák első két napján újra ingyenes maszkot osztanak - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×