eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
Processed with VSCO with c9 preset
Nyitókép: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom

Így zajlott a történelem első országos online gyerekemelése

Több ezer résztvevőt mozgatott meg a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom első online gyerekemelése, a Gyereket a magasba! akció.

Magyarországon nem volt olyan megye, ahonnan ne kapcsolódtak volna be kis- és nagyobb településeken élő családok a gyerekemelési akcióba. A gyerekemelést 50 perces élő Facebook-közvetítés keretezte, itt, a virtuális térben láthatta az egész ország, hogyan emelik meg gyermeküket ismert tévések és sportolók. A gyerekemelés határokon átnyúló rendezvény volt idén is, mert Londontól Csíkszeredáig, Pozsonytól Szabadkáig rengeteg magyar intézmény, civil szervezet, online közösségek kapcsolódtak az akcióhoz, és vettek részt a közös emelésben.

Az élő Facebook-közvetítés házigazdája Takács Bence, a TV2 műsorvezetője volt, aki először Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkárt szólította meg, majd Tiboldi Beát, a Csíki Anyák Egyesületének vezetőjéhez kapcsoltak Csíkszeredába, utánuk pedig Kiss Ramóna, az RTL Klub műsorvezetője jelentkezett be, aki férjével, Lékai Máté válogatott kézilabdással együtt emelte meg gyereküket. Szirányi Bence válogatott jégkorongozó és Kiss Gergő háromszoros olimpiai bajnok vízilabdás is örömmel mutatta fel gyerekeit.

Skrabski Fruzsina, a mozgalom társelnöke azt mondta, a karantén ideje alatt végképp kiderül, mekkora érték a család. "Az akció sikere abban is rejlik, hogy az emberek szomjazzák az ünnepet a bezártságban."

Az akció fővédnöke immár harmadik alkalommal Böjte Csaba ferences szerzetes, aki így vallott az emelésről: "Patikában kapható gyógyszernél gyógyítóbb hatással rendelkező szernek tartom a játékot, a gyerekek ringatását, magasba lendítését! Igen, egy bátor lendület, egy vidám sikoly, és a felbuggyanó kacagás hidat ver a gyermek és a szülő közé. Az a lendület, ahogy magad fölé emeled gyermekedet, nemcsak hidat ver lélek és lélek közé, hanem önbizalmat, önbecsülést is ad a gyermekednek!"

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×