eur:
369.14
usd:
345.68
bux:
48178.88
2023. június 5. hétfő Fatime
Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége beszédet mond 2020. április 29-én a Budai Egészségközpontban, ahol egészségügyi dolgozóknak újabb adományokat adtak át. Az eseményen a Porsche Hungaria három hónap erejéig egy-egy Skoda személygépkocsit bocsátott a Budai Egészségközpont és a Szent János Kórház rendelkezésre a koronavírus-járvány elleni védekezést segítendő. Hátul Takács Péter, a Szent János Kórház főigazgatója, Hoffer Zoltán, a Budai Egészségközpont főigazgatója és Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója (b-j).
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Herczegh Anita: most emberségből és önzetlenségből is vizsgázunk

A koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet mindenapjai nemcsak az egészségünket, türelmünket, kitartásunkat teszi próbára, hanem vizsgázunk emberségből és önzetlenségből is - mondta a köztársasági elnök felesége Budapesten, amikor egészségügyi dolgozóknak újabb adományokat adtak át.

A magyarok mindig is híresek voltak leleményességükről, és ez ma is megmutatkozik. Nap mint nap a segítség ezernyi formájával találkoznak, az adományozók nagyon sokféleképpen fejezik ki a hálájukat az egészségügyi dolgozók felé: van aki étellel, lakással, vagy éppen autóval segít - mondta el Herczegh Anita, aki hangsúlyozta: minden felajánlásnak fontos szerepe van.

A köztársasági elnök felesége szólt arról is, bízik benne, hogy az a kiemelt figyelem és hála, ami az egészségügyi dolgozók felé árad most, megmarad a békésebb időkben is.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács (NHKT) elnöke elmondta: az elmúlt hetekben több tucat kórházba és idősotthonba juttatták el azokat az adományokat, amelyeket az egyéni és cégek általi felajánlásokon keresztül tudtak beszerezni. A támogatásokkal az egészségügyi és szociális dolgozók munkáját kívánják segíteni - tette hozzá.
Soltész Miklós köszönetet mondott az adományok felajánlóinak, a karitatív szervezeteknek a szervezésért, és külön kiemelten az egészségügyi és szociális területen dolgozóknak a helytállásukért.
Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója elmondta, hogy a vöröskereszt a karitatív tanács tagjaként segélyezési feladatokat is ellát a többi karitatív szervezettel egyeztetve, és a 1357-es adományvonal alkalmas arra, hogy aki szeretné az támogathassa a munkájukat.

Németh János, a Porsche Hungaria Skoda márkaigazgatója arról beszélt, hogy a legnagyobb köszönet és tisztelet az egészségügyi dolgozóknak jár, akik nap mint nap ádáz küzdelmet folytatnak a koronavírus ellen.

"Nekünk most az a feladatunk, hogy az ő munkájukat támogassuk, és éppen ezért döntött úgy a Porsche Hungaria, hogy három hónap erejéig egy-egy Skoda személygépkocsit bocsát rendelkezésre a járvány elleni védekezést segítendő" - közölte.

Az egyik autót a Budai Egészségközpont, a másikat a Szent János Kórháznak kapja.

Megjegyezte, hogy egy harmadik autójuk már két hete "teljesít szolgálatot" a mobilkórháznál. Továbbá kitért arra is, hogy eddig a márkakereskedőik nyolc autót bocsátottak egészségügyi intézmények rendelkezésére. Kiss Pál, a Porsche Hungaria szervizértékesítési igazgatója elmondta, hogy a Skoda és a Volkswagen márka összesen 24 járművet biztosít a védekezés támogatására.

Hoffer Zoltán, a Budai Egészségközpont főigazgatója elmondta, hogy a járványhelyzet elején az elsők között ajánlották fel a segítségüket az operatív törzsnek, és 2-3 hét leforgása alatt egy 120 ágyas járványkórházat alakítottak ki az épületükben.

Takács Péter, a Szent János Kórház főigazgatója arról beszélt, hogy az ő intézményük az egyik legnagyobb koronavírus-ellátó az országban. Jelenleg 90-nél több igazolt koronavírusos beteget ápolnak, és 60 ember van járványügyi megfigyelés alatt. Mint elhangzott, a kórházak a felajánlott autókkal a dolgozóikat szállítják munkába, illetve haza, elkerülve így a tömegközlekedés igénybevételét.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

Elköszönt Ibra, a futball Muhammad Alija, a magyarok réme

A király üdvözletének nevezte a La Gazzetta dello Sport a vasárnap este elbúcsúzott Zlatan Ibrahimovicnak a szavait: „Itt az ideje, hogy azt mondjam a futballnak: ciao. De nem nektek. Örök életemre milanista maradok. Az új évezred első, majdnem negyedszázadának egyik legkülönlegesebb futballistája tomboló ünneplést kapott a San Siro hetvenezer nézőjétől.
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×