eur:
394.77
usd:
370.68
bux:
65478.26
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Cáfol az államtitkár, nem kapott több pénzt az uniótól Magyarország

Perényi Zsigmond az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára az M1-en azt mondta, hogy semmivel sem kapott több pénzt az Európai Uniótól Magyarország a koronavírus-járvány idején.

Perényi Zsigmond kifejtette, az uniós költségvetést egy és hét évre rögzítik, ezek a számok nem változtak, vagyis Magyarország egyetlen eurócenttel sem kapott több vagy kevesebb pénzt.

A sajtóban felbukkant, az ellenzék által is hangoztatott plusz 2000 milliárd forintos uniós támogatás nem igaz - közölte az államtitkár. Mint mondta, az uniós támogatásoknál van egyfajta előleg, amelynek a fel nem használt részét vissza kell utalni.

Erről döntöttek úgy - és ez más országoknak biztosan segít -, hogy az előleget nem kell visszaadni, ami kamatmentes hitelnek felel meg. Ugyanakkor a hétéves költségvetési ciklus végén ezzel is el kell számolni - hívta fel a figyelmet. Mivel Magyarország már kimerítette ezt a keretet, rajta ez nem segít - tette hozzá Perényi Zsigmond.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×