INFORÁDIÓ
2022. augusztus 13. szombat
Ipoly

itm

2022.05.07. 14:40

Elektromos vízforralókat vonnak ki a forgalomból, mert életveszélyesek

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) által elrendelt vizsgálatban tizenhat elektromos vízforraló termékbiztonsági megfelelőségét ellenőrizte a tárca akkreditált laboratóriuma, négy kanna az elégtelen hővédelem miatt túlmelegedhet, kigyulladhat, egy áramütés-veszélyesnek bizonyult, egy másikat pedig mindkét szempontból kockázatosnak találták a szakemberek.
2022.05.03. 16:05

Verhetetlen lett a szakmát és érettségit egyszerre kínáló sulik népszerűsége

A nyolcadik után a középfokú oktatásba továbblépők közül a legtöbben a technikumok mellett döntöttek 2022-ben is. A jelentkezési adatok alapján a szakmát és érettségit egyszerre adó intézményeket bármilyen más iskolatípust magasan előzve a felvételizők több mint 42 százaléka választotta – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
2022.04.16. 06:30

Országos ügyelet- és gyógyszertárkereső weboldal indult

Elindult a napokban az országos ügyelet- és gyógyszertárkereső holnap, amely kisebb háztartási balesetek vagy otthoni rosszullét esetén nyújt útbaigazítást – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
2022.04.07. 20:20

Palkovics László: Magyarország zöld ország

A nemzetközi elemzések azt mutatják, hogy Magyarország zöld ország, a 2050-es európai karbonsemlegességi célok elérésében jelenleg a 13. helyen áll – közölte az innovációs és technológiai miniszter Zalaegerszegen, alternatív üzemanyagok fejlesztésével és a szén-dioxid megkötésének módjaival foglalkozó projektek indítása kapcsán.
2022.04.07. 09:20

Sok veszélyes akksitöltőt találtak

A tavalyi vizsgálati eredményt darabra megismételve ismét húszból tizenkettő akkumulátortöltőt talált veszélyesnek az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) akkreditált laboratóriuma .
2022.03.23. 21:23

Újabb könnyítő intézkedés a kisebb benzinkutaknak

A kormány a magyar családok védelmében kitart a benzinárstop mellett, de egyszerűbb feltételekkel, hamarabb teszi elérhetővé az üzemanyag-töltő állomásoknak szánt támogatást. Az ellátásbiztonság garantálása érdekében a nyitva tartó benzinkutak előre, egy összegben kapják meg a literenkénti 20 forintos hozzájárulást - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az MTI-vel szerdán.
2022.03.08. 19:24

Megalakult a Blockchain Koalíció

A szervezet alapító tagjai szerint Magyarország nemzetközileg is értékelhető pozíciót szerezhet a technológia alkalmazásában, ezt a Koalíció a kutatás-fejlesztés és a szolgáltatásfejlesztés területén nyújtott támogatással igyekszik elősegíteni – közölte a Digitális Jólét Nonprofit Kft.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018