eur:
393.8
usd:
369.43
bux:
65615.73
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
A tükörben, tájékoztató felirat a járművezető védelmére felállított kordonon a BKK egyik autóbuszán a fővárosi Batthyány téren 2020. március 16-án. A koronavírus-járvány megfékezése érdekében megtiltották az első ajtós felszállást és megszűnt a jegyértékesítés a buszon.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Megszólalt a Fidesz a BKK zaklatási ügyében

A nagyobbik kormánypárt szerint számos kérdést kell tisztázni az üggyel kapcsolatban – írja Láng Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP fracióvezetője.

Mint arról az Infostart is beszámolt, sajtóinformációk szerint a BKK egyik projektvezetője ellen szexuális zaklatás miatt belső vizsgálat folyt, amelynek eredményeként a főpolgármester megszüntette az illető jogviszonyát.

A Fidesz közleményében erre reagálva úgy fogalmaz, álláspontjuk világos: a zaklatás valamennyi formája elfogadhatatlan, ezért

egyetlen eset sem maradhat következmények nélkül.

A hírek alapján felmerül ugyanakkor, hogy a társaság vezérigazgatója igyekezett az ügyet eltussolni, éppen ezért több kérdés is tisztázásra vár – teszik hozzá, alább felsorolva azokat:

  1. Igaz-e, hogy az érintett munkavállaló a vezérigazgató, Varga Ivett élettársa?
  2. Igaz-e, hogy a vizsgálat indulásakor a vezérigazgató megpróbálta eltussolni az ügyet, pozíciójával visszaélve védte élettársát?
  3. A főpolgármester és az igazgatótanács elnöke miért nem tájékoztatta az alapítói határozat meghozataláról az igazgatóságot, holott ezt a BKK ügyrendje kötelezővé teszi?
  4. Tettek-e rendőrségi feljelentést a ügyben?
  5. Indul-e belső vizsgálat a vezérigazgató döntéseivel kapcsolatban?
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×