eur:
392.13
usd:
366.52
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Szőlőcukor egy diák asztalán a középszintű magyar nyelv és irodalom írásbeli érettségi vizsgán a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Gimnáziumban 2019. május 6-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Rendkívüli lehetőség az érettségikkel kapcsolatban

Elkezdték a felkészülést az érettségire, és új lehetőség nyílik a felügyelőtanárok létszámának feltöltésére.

Nyilvánosságra hozta a Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár által iskoláknak küldött, érettségiről szóló ajánlását a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ). A Facebookon közzétett levél alapján megkezdődött az érettségi lebonyolításához szükséges felkészülés, és arra is van opció, ha egy-egy iskolának nem lenne elég pedagógusa a vizsgák levezényléséhez.

Az igazgatóknak írt levélből és annak mellékletéből ugyanis kiderül, hogy ahol nem áll megfelelő számú tanár rendelkezésre az érettségi lebonyolításához, az intézménnyel jogviszonyban nem álló, tanári végzettséggel rendelkező személyeket is bevetnének.

A PDSZ ezt úgy értelmezte, hogy a tanárok közül sokan jelezhették, hogy nem kívánnak közreműködni a május 4-ei érettségi lebonyolításában. Ráadásul a szakszervezet nemrég arra szólította fel a tanárokat, akadályozzák meg az érettségi lebonyolítását koordinált szabadságkivétellel.

Maruzsa Zoltán hétfő este arról is beszélt, hogy amennyiben a járványügyi szempontok az időpont "mozgatását" indokolják, a szükséges döntést meg fogják hozni.

A kormány múlt héten döntött arról, hogy csak írásbeli érettségi vizsgákat szerveznek a koronavírus járvány miatt május 4-től, majd több alkalommal újabb részletek derültek ki. Az összes tudnivalót ebben a cikkben összegeztük. Kizárólag azoknak lesz lehetőségük érettségit tenni, akiknek a továbbtanulás miatt erre szükségük van, ez mintegy 83 ezer diákot érint. A mostani vizsgaidőszakban előrehozott vizsgákra nem lesz mód.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×