eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Dr. Svébis Mihály (b), a Bács-Kiskun Megyei Kórház főigazgatója és Söröli Róbert őrnagy, kórházparancsnok a Bács-Kiskun Megyei Kórház koronavírus-fertőzések ellátására kijelölt intenzív osztály felkészültségét ellenőrzi Kecskeméten 2020. április 8-án.
Nyitókép: MTI/Bús Csaba

Visszatért a koronavírus-kómából egy magyar férfi

Előzőleg olyan rosszul volt, hogy biztos volt benne: meghal.

Már otthon lábadozik az a 42 éves kecskeméti főpincér, aki megjárta a koronavírus legmélyebb bugyrait - írja történetéről a Blikk. Háza udvarán egy hokedlire ülve mesélte el élményeit; 23 napot a kiskunhalasi kórházban, ebből ötöt eszméletlenül.

Tirolban, a gócpontban dolgozott korábban, de március 17-én bezárt az étterem, ahol két miskolci kollégájával dolgozott, és hazatértek autóval. Kecskeméten már várták a hatóságok, feltette a piros cetlit a kapura, de aznap este már nagyon rosszul lett, mindene fájt, reggelre már levegőt sem tudott venni.

Hívta a mentőket, de azt mondták neki, vegyen be lázcsillapítót. Telefonon lediktálta végrendeletét Lengyelországban lévő barátnőjének, és elbúcsúzott édesanyjától is, várta a halált. Az anyja végül nem nyugodott bele abba, hogy nem jönnek a mentők, intézkedett. A következő emléke az volt, hogy

öt nappal később kikötözve, bepelenkázva fekszik egy kórházi ágyon.

Még két hetet töltött az intenzíven. Hivatalosan mára gyógyultnak számít, de minden fáj, az orvosok szerint azért, mert most múlik a fájdalomcsillapítók hatása. A barátai tudják étellel ellátni otthon, de a barátnőjét még hónapokig nem láthatja, ahogy 66 éves édesanyját sem.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×