eur:
393.52
usd:
364.52
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Kerékpáros a budapesti Normafánál, a Svábhegyen, a János-hegy közelében 2018. október 13-án.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Ellepték a Normafát az emberek a korlátozások ellenére

A Normafa és környékének mellőzését kéri a Normafa Park igazgatója a kirándulóktól és sportolóktól - közölte a XII. kerületi önkormányzat.

Mikó Gergely felhívásában azt írta: az elmúlt időszakban "az egészségügyi vészhelyzet" ellenére tömegesen keresték fel a Normafát. A tavaszi időben a látogatók nagy sűrűsége alig teszi lehetővé az emberek közötti találkozások mellőzését, így megnő az esetleges megfertőződés kockázata - tette hozzá.

A park igazgatója azt kérte, hogy a kijárási korlátozásról szóló rendelet betartását a kirándulók segítsék elő azzal, hogy sétára és sportolásra

nem a Normafát és környékét, hanem a budai hegyek más, kevésbé forgalmas részeit választják.

Közölte: a kormányrendelet betartását a rendőrség és a hegyvidéki rendészet ellenőrizni fogja, szükség esetén - akár bírság vagy más büntetés kiszabásával - betartatja.

A park igazgatója kitért arra is, hogy az önkormányzat megtiltotta a Normafán a játszóterek, a szabadtéri fitneszpark és a tűzrakóhelyek használatát, azokat kerítéssel vagy kordonnal lezárta; használatuk a polgármester rendelete szerint szintén bírsággal büntethető.

Zárva tartanak a területen lévő vendéglátóhelyek, a Rétes büfé, a Kilátó kávézó, a Drótcsacsi büfé, valamint a Libegő lángosos és büfé, illetve nem látogatható az Erzsébet-kilátó sem.

A BKV Zrt. a hegyvidéki önkormányzattal egyeztetve március 28-tól leállította a libegő üzemeltetését, ezzel is csökkentve a Normafa tömeges látogatását - írta Mikó Gergely.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×