eur:
392.73
usd:
366.36
bux:
66855.56
2024. április 26. péntek Ervin
A Volánbusz Zrt. egyik helyközi járaton közlekedő járműve megérkezik a Budapest-Népliget Autóbusz-pályaudvarra. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: Jászai Csaba

Újabb biztonsági intézkedést vezetnek be a Volánbuszokon is

A koronavírus-járványra és a veszélyhelyzetre tekintettel ózonos fertőtlenítéssel bővíti a Volánbusz a vírus terjedése elleni védekezés eszköztárát.

A társaság egyelőre 600 autóbusz belső légterére rendelte meg a szolgáltatást, kiterjesztését a tapasztalatok és kapacitások függvényében tervezi. Szerdára virradóra a fóti telephelyen elkészült az első három csuklós jármű próbafertőtlenítése. A tapasztalatok alapján a folyamat autóbuszonként 2-2,5 órát vesz igénybe, így naponta 6-8 kocsit tudnak kezelni.

Egyelőre 7 járműfenntartó üzemben és 2 autóbusz-tároló telephelyen indul az ózonos fertőtlenítés, de a tapasztalatok függvényében a társaság fokozatosan kiterjeszti az eljárást.

Az ózon az egyik legerősebb oxidáló és fertőtlenítő anyag sokkal hatékonyabb fertőtlenítő hatású, mint a klór. Minden ismert mikroorganizmust megsemmisít, és a hagyományos vegyszerekkel ellentétben nem tudnak ellene immunitást felépíteni a baktériumok, vírusok és gombák.

A Volánbusznál folytatódik a fertőzés elleni védekezés az eddigi szinteken is. Az autóbuszokat és az autóbusz-állomásokat minden éjjel és napközben is takarítják, fertőtlenítik. Az ózonos fertőtlenítés pedig jelentősen javítja a korábban elrendelt intézkedések hatékonyságát, a járvány terjedésének megakadályozásában.

A Volánbusz továbbra is azt kéri, hogy a járvány ideje alatt csak az vegye igénybe a közösségi közlekedést, akinek halaszthatatlan okból muszáj közlekednie.

A BKV kedden jelentette be, hogy megkezdi a buszok és trolik ózonos fertőtlenítését.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×