INFORÁDIÓ 
2021. január 25. hétfő
Pál

koronavírus

ózon

bkv

A koronavírus-járvány miatt a sofőrök védelmében lezárták a BKV buszok első részét. MTVA/Bizományosi: Róka László  *************************** Kedves Felhasználó!

Új megoldást vetnek be a BKV-buszokon a koronavírus ellen

Infostart

Ózonos fertőtlenítést tesztelnek, mert a technológia sikerrel veszi fel a harcot a levegőben és a felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák ellen.

Az új helyzet új megoldások alkalmazására ösztönzi a BKV-t: a 980 autóbuszt és 145 trolibuszt működtető gumikerekű ágazat hagyományos és innovatív technológiákkal is védi munkatársait és utasait annak érdekében, hogy a közösségi közlekedés ebben a rendkívüli helyzetben is biztonságos, jó alternatíva legyen – áll a cég közleményében.

A korábban meghozott intézkedésen túl a BKV egy innovatív technológia alkalmazásával is igyekszik a védekezés hatékonyságát növelni az autóbuszokon és trolibuszokon: mostantól próbaképpen

ózonos fertőtlenítéssel egészítik ki a járműveken eddig alkalmazott fertőtlenítő takarítást.

Az ózongáz az egyik legerősebb fertőtlenítéshez használt hatóanyag, amely 50-szer hatékonyabb és 3000-szer gyorsabb, mint a klór. Nincs olyan kórokozó, amely ellent tud állni az ózon fertőtlenítő erejének, így a levegőben, felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák elleni harcban is hatékony segítség.

Az ózongázzal történő kezelés során semmilyen vegyszerre nincs szükség, így a tisztítási folyamat környezetbarát. Amikor a rendkívül reaktív ózonmolekulák baktériumokkal, vírusokkal és egyéb szagokat okozó részecskékkel érintkeznek, bekövetkezik az oxidáció, amely során a káros részecskék elpusztulnak, miközben az ózonmolekula oxigénné alakul át a kémiai folyamat végén. A kezelés után tehát nem marad más, mint friss, oxigéndús levegő.

Az első ózonnal fertőtlenített jármű kedden állt forgalomba.

Ha a módszer eredményesnek bizonyul, az eljárás alkalmazását a későbbiekben a BKV teljes gumikerekű állományára kiterjesztik.

A BKV minden ágazatára érvényes, szigorú takarítási normák betartása, a napi szintű vegyszeres fertőtlenítés az autóbuszok és trolibuszok esetében is prioritás. Napi gyakorisággal, a napi takarítási technológiához kapcsolódóan sor kerül az utasokkal érintkező felületek, valamint a járművezetői fülke fertőtlenítésére. Fertőtlenítik

  • a kapaszkodókat,
  • az ülések és támlák műanyag peremeit és felületeit,
  • a nyomógombokat és környezetüket,
  • az ajtókat,
  • a vezetőfülke valamennyi kezelőszervét,
  • az üléseket.

A legkockázatosabb munkakörben dolgozó járművezetők részére kézfertőtlenítő szert oszt a cég, valamint valamennyi autóbusz- és trolibuszvezető részére védőmaszkot oszt ki, beérkezésüket követően azonnal. Továbbra is érvényben van az új felszállási rend, a kordonozás, valamint a járműveken történő jegyértékesítés felfüggesztése.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Róka László
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018