eur:
393.4
usd:
368.08
bux:
66269.8
2024. április 24. szerda György
Orbán Viktor miniszterelnök évindító nemzetközi sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2020. január 9-én.
Nyitókép: Szigetváry Zsolt

Így reagált az ellenzék a miniszterelnök évindító beszédére

Szerintük Orbán Viktor nem a mai magyar valóságról beszélt a csütörtöki Kormányinfón.

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnök nem arról beszélt a sajtótájékoztatón, amiről kellett volna. „Inkább hallhattunk volna arról valamint, hogy hogyan lesz valóban Magyarországon Európa legjobb oktatási rendszere, hogy lesz Magyarországon Európa legjobb egészségügyi rendszere, hogy hogyan lesz fenntartható a környezeti fejlődés Magyarországon, és ami a legégetőbb ma már, hogy lesz egyáltalán Magyarországon fenntartva közszolgáltatások sora” – sorolta az MSZP frakcióvezető-helyettese, Harangozó Tamás.

A Demokratikus Koalíció megközelíthetetlen maffiafőnökökre és diktátorokra jellemző viselkedést vélt felfedezni, a párt szerint Orbán Viktor nem kíváncsi saját népe és az újságírók valódi kérdéseire, és csak előre egyeztetett kérdésekre válaszol.

Az LMP szerint Magyarországon klímavészhelyzet van, ezt azonban nem ismeri el a kormány – mondta az InfoRádiónak a párt társelnöke. Schmuck Erzsébet hozzátette: az LMP továbbra is ellenzi a paksi bővítést. „Ez az évszázad legrosszabb beruházása. Nagyon komoly környezeti kockázatokat is rejt magában. Tehát mi ez ellen biztos, hogy tiltakozni fogunk, hogy atomerőművel akarjuk kiváltani a szén-dioxid csökkentését” - tette hozzá.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője és társelnöke a Facebookon azt írta: „Orbán Viktor 10 év kétharmad után is azt gondolja, hogy az egészségügy problémáit szabad szemmel megint nem látható fizetésemeléssel és néhány rendelő kifestésével orvosolni lehet, a klímakatasztrófa kapcsán az atomenergia szükségességét emlegetni pedig egyenlő a tudatlansággal vegyes tagadással.”

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szerint Orbán Viktor a Kormányinfón egy álomországról beszélt, ahol soha nem dolgoztak még ennyien, soha nem keresetek még ilyen jól és soha nem volt még ilyen kevés szegény, holott a magyar az Európai Unió második legszegényebb nemzete, a magyar kormány pedig a második legkorruptabb.

A miniszterelnök beszédét teljes egészben ide kattintva hallgathatja vissza.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Bár most minden rossz okozójának az üvegházhatású gázokat tartjuk, földtörténeti időtávon nézve a tüzet alig néhány perce használjuk. Az emberiség energetikai növekedése hatalmas, az ókori Egyiptomban 3500 kcal-t használtak fel az emberek naponta, ma ez fajlagosan 250 000 kcal fejenként - emelte ki a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciájának harmadik szekciójában Molnár Szabolcs, az MVM Zrt. termelési felügyeleti igazgatója. Hogy mi a hidrogén szerepe, illetve hogy állunk a szél vagy a fotovoltaikus energia terén, arról is beszéltek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×