INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 13. csütörtök
Ipoly

jobbik

sneider tamás

jakab péter

1956-os forradalom

október 23.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke beszédet mond a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a VIII. kerületi Corvin közben 2019. október 23-án.

Megzavarták a Jobbik rendezvényét

Infostart / MTI

A független és szabad Magyarország igényét nevezte 1956 máig érvényes üzenetének a Jobbik elnöke szerdán a párt október 23-ai megemlékezésén a budapesti Corvin közben. Sneider Tamás azt mondta, ma is egy kizsákmányoló, korrupt, bolsevik típusú rendszer ellen kell küzdeni.

A Jobbik elnöke közölte: a forradalmárok sokasága 63 éve "nem azért harcolt, hogy még több keleti katona jöjjön Magyarországra", hanem azért, hogy "Nyugat-Európához, a demokráciához tartozhassunk, mert európai nemzet vagyunk", ha keletiek is a gyökereink.

Szerinte Orbán Viktor miniszterelnök Oroszországra nem mint gazdasági lehetőségre, hanem mint ideológiai szövetségesre tekint, akárcsak "a kommunista elvtársak".

A jobbikosok viszont "nem akarnak a csicskái lenni sem keleti despotáknak, sem nyugati tőkéseknek" - jelentette ki Sneider Tamás.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője szabadságharcosoknak, "a 21. század '56-osainak" nevezte 250-300 fős hallgatóságát, akik az önkormányzati választáson nem "becsicskultak", hanem - nemet mondva a gyűlölködésre, a félelemkeltésre, a fenyegetésre - fellázadtak a rezsim ellen és megkezdték Magyarország felszabadítását.

"A Fidesszel és a zsoldosaival szemben mi szabad Magyarországot akarunk, szabad magyarokkal" - közölte, hozzátéve, nem a hatalommal alkut kötő, hanem az országért áldozatot hozni kész emberekre van szükség.

A Jobbik él és élni fog, mert "mi vagyunk a nemzet lelki ereje" - fogalmazott, a kormányváltás élére álló, nemzetegyesítő erőként említve pártját, amely nem politikai hovatartozása, hanem tisztességessége alapján ítéli meg az embereket.

Stummer János, az ellenzéki párt alelnöke azt emelte ki, hogy '56 hősei éppúgy improvizáltak, minden elérhető eszközt megragadtak, mint 2003 óta a Jobbik, amelynek támogatóit úgy jellemezte, "átlagos emberek, akik nem hibátlanok, de hűségesek", akik a jövőjüket jöttek megmenteni.

Budapest, 2019. október 23.
A Jobbik politikája ellen tüntetők a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a VIII. kerületi Corvin közben 2019. október 23-án.
MTI/Mónus Márton
Budapest, 2019. október 23. A Jobbik politikája ellen tüntetők a párt október 23-i, az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulóján rendezett megemlékezésén a VIII. kerületi Corvin közben 2019. október 23-án. MTI/Mónus Márton

Az ünnepséget egy körülbelül tucatnyi emberből álló csoport zavarta meg; azt skandálták, hogy "Hazaárulók!", amire többen Fidesz-bérencnek nevezték őket. Az incidens után a rendőrök sorfallal zárták el a Corvin köz bejáratait.

Nyitókép: MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018