eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere átadja a kinevezési okmányt Kaudersné Madarász Zsuzsannának, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium vezetőjének a Klebelsberg Központ intézményvezetőinek kinevezési ünnepségén Budapesten, az ELTE Gömb aulájában 2019. augusztus 22-én. Jobbról Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke (j3).
Nyitókép: Kásler Miklós átadja a kinevezési okmányt Kaudersné Madarász Zsuzsannának, a Fóti Népművészeti Szakgimnázium és Gimnázium vezetőjének (MTI/Soós Lajos)

Kásler Miklós: a 30 generációnyi magyar valami különbözőt teremtett

Az igazgatóknak és az oktatási intézmények vezetőinek rendkívül nagy felelősségük van, mivel a gyermekek olyanok lesznek, amilyenné nevelik őket – fogalmazott az emberi erőforrások minisztere a Klebelsberg Központ intézményvezetőinek kinevezési ünnepségén.

Több mint 350-en vették át az igazgatói, vagy intézményvezetői kinevezésüket csütörtökön Budapesten. A Klebelsberg Központ elnöke az ünnepségen hangsúlyozta, hogy az intézmények igazgatása komoly feladat és felelősség. Hajnal Gabriella azt kívánta, hogy "mindenki merjen nagyot álmodni,

mindenki merje kialakítani azt a profilt az intézményének, amelyben minden gyermeket hozzájuttat a minőségi oktatáshoz.

Mindannyian úgy gondoljuk, hogy minden gyermek egy-egy kincs, és mindnek ugyanaz a minőségi oktatás jár".

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere arról beszélt, hogy 30 generáció alatt a magyarság fészket rakott a Kárpát-medencében és kialakította iskolarendszerét, majd létrehozta az egyetemeket.

"Ez alatt a 30 generációnyi idő alatt a magyarság a hagyományait megőrizve valami mást, különbözőt teremtett ezen a területen – nemcsak a gondolkodásában, nemcsak a kultúrájában, hanem az élet minden területén.

Azt szeretnénk, ha ez a gondolkodásmód, ez az emberhez méltó életforma tovább élne, mint ahogy tovább élne a magyar nemzet is."

A miniszter úgy fogalmazott: fontos, hogy a gyermekek az ősi kultúra és értékrend, az európai és keresztény értékek mentél éljék le az életüket. Abban, ami a magyarság elmúlt ezer évének gondolatiságát meghatározta. "Azt szeretnénk, ha a gyermekeink az ismeretek mellett jól neveltek, udvariasak lennének, akik felismerik az értékeket, a család értékeit. Akik házasságot kötnének, gyermekeket nevelnének saját maguknak és a magyar nemzetnek."

Kásler Miklós átadta a kinevezést a hét legfiatalabb intézményvezetőnek, akik most kezdik el igazgatói tevékenységüket, valamint két olyan vezetőnek, akik már a hatodik ciklusukat kezdik el. A többi igazgatónak az oktatási államtitkár nyújtotta át a kinevezést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×