INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

értékelés

minősítés

sátor

tábor

Egytől öt sátorig minősítik a táborokat

Egytől öt sátorig minősítik a táborokat

InfoRádió

Elkészült az online táborminősítő rendszer, amely háromszáz kérdéses kérdőív kitöltése után, a válaszok alapján egytől öt sátorig minősíti a táborokat – közölte a Táborfigyelő portál ügyvezetője.

A rendszer lényege, hogy a szülők megnézhessék, hogy milyen helyre küldik a gyermekeiket, mondta Tóth Béla, a Táborfigyelő portál ügyvezetője az InfoRádiónak. A kérdőív 300 kérdésből áll, és nagyjából fél óra alatt kitölthető.

"Az értékeléses vizsgálat alapján sátras szimbólummal tudjuk őket értékelni. Úgy kell elképzelni, mint a szálláshelyeknél a hotelek csillagai, lehet kettő, három, négy és öt csillagos (…) Az a célunk, hogy első ránézésre a szülő egyfajta benyomást szerezhessen arról, hogy az adott tábor milyen értéket, minőséget képvisel. Illetve azáltal, hogy a tábor a minősítést elvégezte, tudhatja a szülő, hogy ez egy jogilag rendezett háttérrel rendelkező, megfelelő programmal és felügyelőkkel működő egység, magyarul: oda küldheti a gyerekét" – ismertette.

A kérdések több mint tíz témakört dolgoznak fel: kitérnek például a táborok jogi és gazdasági működésére, kommunikációjára a szülőkkel, a táborhely kialakítására, a szállásra, az étkezésre és a biztonságra.

Az ügyvezető reméli, hogy a következő nyári szünetre már több ezer bevizsgált tábor lesz a rendszerben. A szolgáltatás a taborminosito.hu oldalon érhető el.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Táborminosítő rendszer
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018