eur:
393.79
usd:
365.35
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Egytől öt sátorig minősítik a táborokat

Elkészült az online táborminősítő rendszer, amely háromszáz kérdéses kérdőív kitöltése után, a válaszok alapján egytől öt sátorig minősíti a táborokat – közölte a Táborfigyelő portál ügyvezetője.

A rendszer lényege, hogy a szülők megnézhessék, hogy milyen helyre küldik a gyermekeiket, mondta Tóth Béla, a Táborfigyelő portál ügyvezetője az InfoRádiónak. A kérdőív 300 kérdésből áll, és nagyjából fél óra alatt kitölthető.

"Az értékeléses vizsgálat alapján sátras szimbólummal tudjuk őket értékelni. Úgy kell elképzelni, mint a szálláshelyeknél a hotelek csillagai, lehet kettő, három, négy és öt csillagos (…) Az a célunk, hogy első ránézésre a szülő egyfajta benyomást szerezhessen arról, hogy az adott tábor milyen értéket, minőséget képvisel. Illetve azáltal, hogy a tábor a minősítést elvégezte, tudhatja a szülő, hogy ez egy jogilag rendezett háttérrel rendelkező, megfelelő programmal és felügyelőkkel működő egység, magyarul: oda küldheti a gyerekét" – ismertette.

A kérdések több mint tíz témakört dolgoznak fel: kitérnek például a táborok jogi és gazdasági működésére, kommunikációjára a szülőkkel, a táborhely kialakítására, a szállásra, az étkezésre és a biztonságra.

Az ügyvezető reméli, hogy a következő nyári szünetre már több ezer bevizsgált tábor lesz a rendszerben. A szolgáltatás a taborminosito.hu oldalon érhető el.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×