INFORÁDIÓ 
2020. július 10. péntek
Amália

vízimentő

adománygyűjtés

mentőhajó

vízimentők magyarországi szakszolgálata

Most a vízimentők szorulnak segítségre

Most a vízimentők szorulnak segítségre

Adománygyűjtést szervez a Vízimentők Magyarországi Szakszövetsége, miután lehetősége nyílt két darab speciális, használt mentőhajó megvételére – mondta a szervezet elnöke az InfoRádiónak. Bagyó Sándor ezt megelőzően arról beszélt, hogy a szezon eddigi részében mennyi munkájuk volt.

A rendszer készen áll az összes adott feladat elvégzésre, húzta alá Bagyó Sándor hangsúlyozva, hogy a strandi- és a mélyvízi vízimentőkkel, a hajós szolgálattal, a diszpécserszolgálattal és egyéb más társszervekkel való együttműködés egy nagyon komplex munka. Bár eddig egy erős szezonról lehet beszélni, az elvárásoknak tökéletesen meg tudtak felelni a szervek, igaz, a java csak most kezdődik – tette hozzá.

A vízimentők munkáját az emberek azzal tudják a legjobban segíteni, hogyha megfogadják a tanácsaikat és figyelnek magukra. Most azonban lehetőségük nyílt egy alkalmi vételre, amihez adományokat várnak, ismertette a szakszövetség vezetője. "Ebben szólítottuk most meg a lakosságot, hogyha tud, akkor segítsen ebben az egyedi, nem tervezett beruházásban" – fogalmazott.

Adományozásra lehetőség van sima banki átutalással a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálat számlaszámára, valamint bankkártya segítségével.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának a megszűnő Red Bull Air Race versenysorozat egyik alvállalkozó cégének felszámolása miatt nyílna lehetősége arra, hogy megvásároljon két speciális használt mentőhajót. "Az ő érdekük is az volt, hogy szállítási költség nélkül, minél előbb túladjanak rajtuk. Ez egy nem várt lehetőség, aminek nagyon megörültünk" – fogalmazott Bagyó Sándor.

A két hajó egyforma, 7 méter hosszú, 200 lóerős motorral felszerelt, nagyon erős mentőhajó – dicsérte a szakszövetség elnöke, hozzátéve, igaz, a magyar előírásoknak megfelelően némi átalakításra szorulnak majd.

A szakszövetség részére egyébként egy nap leforgása alatt egymillió forint gyűlt össze, ami egy reménykeltő dolog, tette hozzá Bagyó Sándor.

Nyitókép: Facebook/VMSZ

Kapcsolódó hang

Segítséget kérnek a vízimentők
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018