INFORÁDIÓ 
2020. június 1. hétfő
Tünde

lmp

ungár péter

otthonápolási díj

Ungár Péter képviselő (Lehet Más a Politika) felszólal napirend után az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. július 20-án.

Ungár Péter: alapvető követelmény az otthonápolási díj emelése

Infostart / MTI

Az LMP országgyűlési képviselője alapvető követelménynek tartja az otthonápolási díj 100 ezer forintra, majd a minimálbér szintjére emelését azok esetében is, akik nem a gyermeküket, hanem más rokonukat gondozzák.

Ungár Péter sajtótájékoztatóján bírálta a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentését. Gulyás Gergely ugyanis a visszaélésekkel indokolta azt, hogy a kormány csupán a gyermeküket nevelők otthonápolási díját növelte, a más rokont ápolókét nem.

A Fidesz kilenc éve irányítja a szociális kormányzatot, így a kormánypárt felelőssége, ha nem tudta kiszűrni a visszaéléseket - jelentette ki Ungár Péter, aki szerint egyelőre megalapozatlan Gulyás Gergely kijelentése. A miniszter ugyanis még nem felelt a kérdésére azzal kapcsolatban, hány visszaélésről tud a kormányzat.

Amikor a miniszter visszaéléseket emleget, megvádolja azokat az orvosokat és szakértői bizottságokat is, akik a díjhoz kellő státuszt megállapítják - mutatott rá a politikus.

Aki nem gyermekét ápolja, az jelenleg mindössze 38 ezer vagy 58 ezer forintra jogosult - közölte.

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018