eur:
393.14
usd:
366
bux:
66587.1
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Nem kell beletörődni, ha tesznek a panaszára

Több panasz is érkezett a Budapesti Békéltető Testülethez az autókban használatos gyerekülések fogyasztóvédelmi problémáival kapcsolatban.

A testület szóvivője az InfoRádiónak megerősítette, hogy a Budapesti Békéltető Testület eljárásai során több gyereküléssel kapcsolatos problémával is találkoztak. Bizonyos esetekben a reklámozott termék nem a hirdetésben feltüntetett paraméterekkel rendelkezett, de olyan is előfordult, hogy a megvásárolt gyermekülés rövid idő alatt meghibásodott és emiatt merült fel kifogás az eljárás során – ismertette Kolyvek Antónia.

A drágább termékkategóriába sorolható gyermekülések, bruttó 10 ezer forint fölötti vételár esetén tartós fogyasztási cikknek minősülnek. Ezekre

egy éves jótállás vonatkozik,

hívta fel a figyelmet a szóvivő, hozzátéve: ha tehát a fogyasztó a vásárlástól számított egy éven belül bármilyen problémát tapasztal a termékkel kapcsolatban, akkor első körben a forgalmazó felé teheti meg kifogását.

Abban az esetben, ha a panaszt nem orvosolják, nem kap a fogyasztó írásbeli választ, vagy nem orvosolják a kifogását, akkor lehet a békéltető testülethez fordulni, emelte ki Kolyvek Antónia. "A békéltető testületben a kijelölt tanács fog érdemi döntést hozni.

Egy gyors, ingyenes eljárás és egyezség a cél"

– húzta alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×