eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nagy István agrárminiszter beszédet mond az Iharosberénynél létesült kocatelep, illetve egy oktató- és látogatóközpont átadási ünnepségén a somogyszobi Nagybaráti-pusztán 2018. július 19-én. A kocatelepet a Pádpuszta Kft. építtette a Somogy megyei Iharosberény közelében, a megyében állattartással, szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó Claessens Group pedig oktató- és látogatóközpontot hozott létre Somogyszobnál.
Nyitókép: Varga György (MTI)

Nagy István: a klímaváltozástól nem félni kell

Régi növényfajták visszatérését és újak megjelenését is hozhatja a klímaváltozás az agrárminiszter szerint. Rendkívüli intézkedési tervvel készül a szaktárca arra, ha növekedne a sertéspestissel érintett terület az országban - jelentette ki Nagy István.

Nagy István az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta, hogy Magyarországon már volt száraz időszak, szerinte most elő kell venni az akkor ismert növényeket. Hozzátette, hogy a magyar mag-génbank a 8. legnagyobb a világon. Hangsúlyozta

a klímaváltozástól nem félni kell, hanem tudni kell a válaszokat, ismerni, hogy milyen növények telepíthetők a megváltozott körülmények között.

Az agrárminiszter elmondta azt is, hogy idén már 24 ezer hektáron okozott kárt az aszály, a tavaszi fagyok pedig a több ezer hektár kajszibarackosban okozott kárt.

A tárcavezető hangsúlyozta, hogy az egész magyar sertéságazatot tönkre teheti már az is, ha egy háztájiban megjelenik a betegség. Ezért azt tervezik, hogy ha az intézkedések dacára növekszik az a terület, ahol fertőzött vaddisznókat találnak, akkor a veszélyeztetett háztájikból felvásárolnák a házi sertéseket, a családoknak pedig kártérítést fizetnének, hogy legalább három évig ne tartsanak disznót. Hangsúlyozta: nem a nagy telepek vannak veszélyben, mert aki ma betartja a technológiát, az garantáltan meg tudja védeni az állományt a fertőzéstől.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×