INFORÁDIÓ
2022. augusztus 17. szerda
Jácint

puzsér róbert

főpolgármester-jelölt

budapest

aréna

Puzsér Róbert főpolgármester-jelölt, Sneider Tamás, a Jobbik elnöke és Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnökhelyettese (b-j) a Mit jelent a XXI. századi politika? címmel tartott sajtótájékoztatón a Fortuna rendezvényhajón 2019. március 14-én. A Jobbik bejelentette, hogy beáll az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt mögé.

Puzsér Róbert: nem zavar a Jobbik múltja

InfoRádió

A Jobbik szakított a nemzeti radikális, fasiszta múltjával, így a centrumpártok közé tartozik – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Puzsér Róbert. Ha nem lesz főpolgármester, akkor is sikerként éli meg az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt azt, ha politikai precedenseket tud teremteni.

A 2018-as választások eredményei azt mutatták, hogy Budapesten az LMP-nek, a Jobbiknak és a Momentumnak összesen több szavazója van, mint az MSZP-nek és a DK-nak – mondta Puzsér Róbert. A főpolgármester-jelölt elárulta: ezt a három pártot – melyből kettő támogatja programját – tekinti centrumnak.

Arra a kérdésre, hogy zavarja-e az őt támogató Jobbik a múltja, Puzsér Róbert így válaszolt: „a múltja nem zavar, nem tudom, mennyire tekinthető hitelesnek az ő változásuk. Erre majd úgyis az idő adja meg a választ.” Mint mondta: a párt pont a fasizmus és a néppártiság mentén szakadt ketté, „a nemzeti radikális szárny ma már a Mi Hazánk Mozgalmat képezi”.

A főpolgármester-jelölt szerint a Jobbik korábban nem akarta listázni a zsidó képviselőket. Bár 2008-ban valóban fasiszta párt volt, de a listázás nem arról szólt, ami a sajtóban megjelent, hanem az izraeli-magyar kettős állampolgárságú személyeket szerették volna számbavenni a nemzetbiztonsági kockázat elkerülése érdekében – vélekedett. „Ez egy szándékos félreértés, szándékos félremagyarázás volt” – fogalmazott.

Puzsér Róbert hangsúlyozta: a Jobbik próbál a múltjával szakítani.

„Amíg européer, jobbközép erőnek adják elő magukat, addig meg kell adni nekik a bizalmat és annak kell őket tekinteni, amíg nem tanúsítják az ellenkezőjét ennek”

– jelentette ki.

A politikus szerint az, hogy a DK beáll az előválasztás győztese mögé – bárki legyen is az – azt mutatja, hogy Gyurcsány Ferencnek nincs semmilyen koncepciója Budapesttel. Ha a Demokratikus Koalíció úgy dönt, hogy támogatja őt, tudomásul veszi. Ezt megköszönni vagy elvárni nem fogja, és ennek érdekében nem fog semmit megígérni – tette hozzá.

Puzsér Róbert szerint új normákat kell adni a magyar politikában, ezekért ő felel, és ezek vonzóak a Jobbik számára.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Puzsér Róbert a kulturálisidentitás-minimumról
 
Puzsér Róbert a támogatókról
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018