INFORÁDIÓ
2022. június 29. szerda
Péter, Pál

puzsér róbert

karácsony gergely

előválasztás

főpolgármester-jelölt

lmp

jobbik

Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt (b) és Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltje kezet fog a Válasz Online által szervezett beszélgetés előtt a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson.

Puzsér Róbert: az MSZP már megint le akarja szalámizni az ellenzéket

Felfüggesztette az előválasztási folyamatban való részvételét Puzsér Róbert független főpolgármester-jelölt, miután a baloldali ellenzéki pártok az LMP és a Jobbik kihagyásával állítottak ellenzéki jelölteket a kerületek élére - erősítette meg maga az érintett az InfoRádióban. Puzsér szerint a külső kerületekben a Jobbik nélkül a Fidesz nem leváltható.

"Felfüggesztettük az előválasztás júniusi, második fordulójára vonatkozó tárgyalást" - erősítette meg a korábbi híreket az InfoRádióban Puzsér Róbert, az LMP és a Jobbik által támogatott független főpolgármester-jelölt. Indoklásként elmondta,

"nagyon úgy tűnik, hogy az MSZP és Molnár Zsolt nem akarnak teljes koordinációt Budapesten az ellenzék körében, hanem le akarják szalámizni az ellenzéket, ahogy azt teszik évtizedes viszonylatban".

Puzsér kijelentette, a szocialisták "irreális" ajánlatot tettek le az LMP elé, a Jobbikot pedig "egy az egyben" ki akarják hagyni, csakhogy Puzsér az MSZP-vel december 20-án kötött egy szándéknyilatkozatot, amelyben kijelentik, hogy egy olyan budapesti koordinációban érdekeltek kölcsönösen, amely alapján minden budapesti kerületben "meg lehet törni a Fidesz uralmát". A Jobbik márpedig - szerinte - a külső kerületekben 20 százalékos támogatottsággal rendelkezik.

"Teljesen nyilvánvaló, hogy a Jobbik nélkül a külső kerületekben nem lehet leváltani a Fideszt.

Hiába mondogatják és méricskélik a baráti cégekkel, hogy lehet; tudjuk, hogy nem lehet" - tette hozzá.

Azt is elmondta még, a Demokratikus Koalíciónak a szombaton nyilvánosságra hozott jelölés alapján úgy járna 6 kerület, hogy a nála tavaly tavasszal jobban szerepelt LMP-nek csak 3-at szánnának. "Ez teljesen aránytalan" - összegzett Puzsér Róbert, aki szerint nyilvánvalóan nem azért teszi ezeket az ajánlatokat az MSZP és a DK, hogy azokat bárki elfogadja, hanem azért, hogy

"a Jobbik ne fogadja el, és utána rá lehessen mutogatni, hogy miatta nincs koordináció,

összefogás. Ez megint ugyanaz a csapda, ami volt egy évvel ezelőtt, amibe besétált az LMP, amikor elfogadta a 27:3-at" - utalt a tavaszi visszaléptetésekre.

A tárgyalóasztalhoz csak akkor ül vissza Puzsér, ha Karácsony Gergely garantálja, hogy teljes körű lesz az ellenzéki koordináció, tehát a Jobbikkal és az LMP-vel egy korrekt és arányos megállapodásra törekszenek.

"Más esetben találkozunk az októberi önkormányzati választásokon" - szögezte le Puzsér Róbert, aki szerint a baloldal megkísérli "visszagettósítani" a Jobbikot.

Karácsony Gergely szerint az, hogy a Jobbik és az LMP ez idáig nem lett bevonva a koordinációba, a két párt hibája, de a jövőben még van mód ezen változtatni. Az InfoRádióban hozzátette: az előválasztásban második forduló akkor is lesz, ha azon Puzsér Róbert nem vesz részt.

A második fordulóban az előzetes hírek szerint Karácsony Gergely ellenfele (még) Sermer Ádám, a Liberálisok jelöltje lehetne.

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Kapcsolódó hang

Puzsér vs. Karácsony - Puzsér Róbert
 
Puzsér vs. Karácsony - Karácsony Gergely
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018