eur:
395.27
usd:
365.64
bux:
65385.89
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Puzsér Róbert: az a dolgom, hogy a még ép zöldségekből főzzek egy levest

Ha nem lesz főpolgármester, akkor is sikerként éli meg az LMP és a Jobbik által támogatott jelölt azt, ha politikai precedenseket tud teremteni - derül ki Puzsér Róbertnak az InfoRádió Aréna című műsorában elmondott szavaiból.

Nem hízelgett sem az LMP-nek, sem a Jobbiknak eddig sem - szögezte le Puzsér Róbert az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában.

"Nem hallgattam el, milyen súlyos problémák, milyen

identitásvesztés van mindkét pártban.

Azzal győzhettem meg őket, hogy pont azt kínálom, amiben ők elég nagy hiányt szenvednek, és ez az identitás" - mutatott rá az LMP és a Jobbik által támogatott független főpolgármester-jelölt.

Arra a kérdésre válaszolva, hogyan kínálhat egy ember két pártnak is identitást, azt mondta, egy "identitásminimumot" kínál.

"Ez egyrészt zöld, mivel a XXI. század vagy zöld, vagy nincs. Másrészt civil" - foglalta össze, hozzátéve, szó nincs arról, hogy ő bármelyik párt identitását meg akarná írni.

A minimum, amit kínál, az "szakítás azzal a harminc évvel, ami mögöttünk van".

Úgy látja, a két pártot "a 2006-os Gyurcsány-rombolás hozta létre", protestpártokként indultak, csak aztán hozzáromlottak, hozzákorrumpálódtak a politikai garnitúrához. "Mert a garnitúra egy rohadt garnitúra. És az az igazság, hogy

ha egy zöldséges kosárba, amiben csupa rohadt zöldség van, beledobálunk egy pár friss zöldséget, azokat a rohadt zöldségek magukhoz rohasztják,

itt is valami ilyesmi történt" - fogalmazott. Hozzátette: neki most az a feladata, hogy "a még ép részekből főzzön egy levest", ami a "centrumszövetség".

Puzsér a szó anyagi értelmében kijelentette, "a politika nem ad semmit", tehát ha nem lesz főpolgármester, ő nem kér közgyűlési helyet, felügyelőbizottsági vagy más pozíciót, hanem hátralép.

"Új normákat írok, és ezek a normák itt maradnak velünk, és formálni fogják a politikát; ami megtörtént a politikával, az kitörölhetetlen" - mondta a főpolgármester-jelölt, akinek

nem az az egyetlen siker, ha megválasztják, az is siker, ha új, civil normákkal lehet "megfertőzni, visszafertőzni" a politikát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Hatalmas naperőmű épül Tapolca mellett, kiderült néhány részlet

Tapolca mellett egy hatalmas, 60 MW beépített kapacitású, naperőmű épül, amelyet idén a második negyedévben helyeznek kereskedelmi üzembe, a beruházás 49-51 millió dollárba kerül – szúrta ki a Portfolio az amerikai értékpapírfelügyelethez (SEC) érkezett beadványban. A naperőművek magyarországi terjedéséről, a zöld áram termelési és elosztási kérdésekről is szó lesz a Portfolio április 11-i Vállalati Energiamenedzsment konferenciáján, további részletek itt érhetők el.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×