eur:
392.82
usd:
366.04
bux:
66839.1
2024. április 26. péntek Ervin
Puzsér Róbert, az LMP által támogatott független főpolgármester-jelölt a Karácsony Gergellyel, a Párbeszéd társelnökével, a baloldali pártok főpolgármester-jelöltjével, a Válasz Online által szervezett beszélgetésen a budapesti Centrál kávéházban 2019. március 13-án. Mindkét jelölt hajlandó visszalépni a másik javára, ha veszít a nyárra tervezett előválasztáson.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Puzsér Róbert kiszáll az előválasztásból

Az LMP és a Jobbik által támogatott főpolgármester-jelölt szerint a baloldali pártok több ponton is megszegték korábbi ígéreteiket, amikor közös kerületi polgármesterjelölteket állítottak.

A Facebookon erősítette meg Puzsér Róbert azokat az egymástól független sajtóértesüléseket, amelyek szerint kiszáll az ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás tárgyalásaiból.

Sajtófőnöke útján közölte,

"korrekt ajánlat, korrekt megállapodás szükséges, és minden pártnak részt kell venni a koordinációban".

Ezzel arra a szombati történésre reagált, amely alapján az MSZP, a Párbeszéd, a DK és a Momentum külön koordinációba kezdett, és az LMP, valamint a Jobbik kihagyásával megnevezte kerületi polgármesterjelöltjeit.

Puzsér Róbert vasárnap este küldte el a döntéséről szóló levelet Karácsony Gergely baloldali főpolgármester-jelöltnek, írván, mások koordinálásból való kihagyása nem egyezik a választói akarattal, az országos trendekkel és a szóbeli megegyezésekkel sem. A jelölt hivatkozik a Molnár Zsolt budapesti MSZP-elnökkel kötött, hasonló tartalmú megállapodásra is. Azt is fájlalja Puzsér, hogy az LMP feleannyi budapesti jelöltet adhatna, mint a nála korábban a fővárosban gyengébben szereplő DK.

Az LMP által is támogatott főpolgármester-jelölt ugyanakkor hajlandó visszaülni a tárgyalóasztalhoz, ha a szombati MSZP-P-DK-Momentum-bejelentéstől elállnak az érintettek.

Puzsér Róbert a közelmúltban az InfoRádió Aréna című műsorának vendége volt, ahol azt mondta: az, hogy a DK beállna mögé, ha ő nyerné az előválasztásokat, azt mutatja, hogy Gyurcsány Ferencnek nincs terve Budapesttel. A DK-hoz hasonló ígéretet egyébként Tóth Bertalan MSZP-elnök-frakcióvezető is megtette az InfoRádióban.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×