eur:
393.29
usd:
367
bux:
66545.79
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pexels

Az egészségügy minden területére kiható fejlesztési program indul

Három budapesti egyetem és a józsefvárosi önkormányzat kötött megállapodást a felsőoktatás versenyképességének növelése céljából. A Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese abban bízik, hogy ez a magyar egészségügyre is pozitívan hat majd.

A projekt keretében infrastrukturális fejlesztéseket, illetve tudományos és innovációs programokat is véghezvisznek. Az egyik elem a digitális egészségipar korszerűsítése, amihez nélkülözhetetlen az informatikai karral is rendelkező Pázmány Péter Katolikus Egyetem részvétele – tájékoztatta az InfoRádiót Ferdinandy Péter, a Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese. Adatvédelmi kérdésekben pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudására van szükség – tette hozzá.

A rektorhelyettes emlékeztetett: a március 8-án megjelent kormányhatározat szerint több innovációs parkot hoznak majd létre. A Semmelweis Egyetem vezetésével létrejövő egészségipari science park olyan altudományágakra koncentrál, mint a gyógyszer- és a biotechnológiai ipar, valamint az orvosi eszközök fejlesztése.

„Ezek ma nagyon szoros összefüggésben állnak egymással, és ezek a tudományágak közösen képesek komolyabb innovációra és azoknak a piacra vitelére”

– fogalmazott.

A program az egészségügyi ipar és a betegellátás fejlesztését egyaránt célozza. A fejlesztés lényege, hogy a kialakított tudás piacra kerül majd, így előbb-utóbb a betegekhez is eljut az így kialakult információ – hangsúlyozta Ferdinandy Péter, hozzátéve: reményeik szerint a fejlesztések az egészségügy minden területére ki fognak hatni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×