INFORÁDIÓ 
2019. december 5. csütörtök
Vilma

innovációs park

semmelweis egyetem

nemzeti közszolgálati egyetem

pázmány péter katolikus egyetem

egészségügy

Az egészségügy minden területére kiható fejlesztési program indul

Az egészségügy minden területére kiható fejlesztési program indul

Három budapesti egyetem és a józsefvárosi önkormányzat kötött megállapodást a felsőoktatás versenyképességének növelése céljából. A Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese abban bízik, hogy ez a magyar egészségügyre is pozitívan hat majd.

A projekt keretében infrastrukturális fejlesztéseket, illetve tudományos és innovációs programokat is véghezvisznek. Az egyik elem a digitális egészségipar korszerűsítése, amihez nélkülözhetetlen az informatikai karral is rendelkező Pázmány Péter Katolikus Egyetem részvétele – tájékoztatta az InfoRádiót Ferdinandy Péter, a Semmelweis Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese. Adatvédelmi kérdésekben pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tudására van szükség – tette hozzá.

A rektorhelyettes emlékeztetett: a március 8-án megjelent kormányhatározat szerint több innovációs parkot hoznak majd létre. A Semmelweis Egyetem vezetésével létrejövő egészségipari science park olyan altudományágakra koncentrál, mint a gyógyszer- és a biotechnológiai ipar, valamint az orvosi eszközök fejlesztése.

„Ezek ma nagyon szoros összefüggésben állnak egymással, és ezek a tudományágak közösen képesek komolyabb innovációra és azoknak a piacra vitelére”

– fogalmazott.

A program az egészségügyi ipar és a betegellátás fejlesztését egyaránt célozza. A fejlesztés lényege, hogy a kialakított tudás piacra kerül majd, így előbb-utóbb a betegekhez is eljut az így kialakult információ – hangsúlyozta Ferdinandy Péter, hozzátéve: reményeik szerint a fejlesztések az egészségügy minden területére ki fognak hatni.

Nyitókép: Pexels

Kapcsolódó hang

Az egészségügy minden területére kiható fejlesztési program indul
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018