INFORÁDIÓ
2022. május 19. csütörtök
Ivó, Milán

semmelweis egyetem

2022.05.17. 15:55

Mérföldkő a hazai endokrin onkológia történetében

Hazánkban elsőként egy 80 éves férfi részesült a Semmelweis Egyetem Belgyógyászati és Onkológiai Klinikáján abban az izotópos infúziós kezelésben, amellyel a hormontermelő, vagyis a neuroendokrin daganatok terápiás lehetősége bővült. A kezelés hazai bevezetése azért bír nagy jelentőséggel, mert eddig a magyar betegeket NEAK támogatással ugyan, de külföldön, Svájcban vagy Németországban látták el.
2022.04.27. 07:41

Poszt-covid rehabilitációs programmal segít a Semmelweis Egyetem

Több mint hatvan, súlyos koronavírus-megbetegedésen átesett páciens rehabilitációja valósult meg eddig a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáján. Az egyénre szabott elemeket tartalmazó program résztvevői amellett, hogy jelentős életminőség-javulásról számoltak be, korábban térhettek vissza munkájukhoz, megszokott tevékenységeikhez is.
2022.04.17. 15:15

Segítség a szoptatási nehézségekkel küzdő édesanyáknak

Ingyenes tanácsadással várja az érintetteket a Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikájának Laktációs Ambulanciája. A személyre szabott tanácsadás során többek között a fájdalmas szoptatással, mellrehelyezési problémákkal, sebes mellbimbóval, gyógyszerszedési kérdésekkel kapcsolatban kérhetnek segítséget az érintettek, szükség esetén pedig kontrollvizsgálatra is jelentkezhetnek. Hivatalos védőnői felmérések szerint Magyarországon mindösszesen az édesanyák 49 százaléka táplálja kizárólag anyatejjel a csecsemőjét 4 hónapos korig, 36 százalékuk pedig 6 hónapos korig.
2022.03.17. 09:27

Miért kattog az állkapcsunk? Speciális torna segíthet – videó

A fej-nyak területén elhelyezkedő izmok, rágóízületek megbetegedései a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedések közé tartoznak. Főbb tünetei a rágóizmok és az állkapocs ízületek fájdalma, a korlátozott szájnyitás, vagy akár a rágóízület recsegő, kattogó hangja. Ezeken a panaszokon is segíthet a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideójában látható gyakorlatsor, az állkapocstorna.
2022.02.28. 06:15

Aggasztó jelenségre hívja fel a figyelmet a gerincsebész

Élete során valószínűleg mindenkinek volt már – vagy lesz – porckorongsérve, ami az esetek kis hányadában jár klinikai tünetekkel, például nagy fájdalommal, de csak a panaszosok kevesebb mint tizedének van szüksége műtéti megoldásra. Az ülőmunka, illetve a mozgásszegény életmód kedvez a sérv kialakulásának, és az utóbbi években megfigyelhető, hogy a jellemzően középkorúaknál kialakuló betegség már a 20 éven aluliak körében is egyre gyakoribb.
2022.01.26. 19:05

Merkely Béla előadásával indul az idei Szenior Akadémia – bárkit szívesen látnak

Tizenkét héten keresztül várja a Semmelweis Egyetem az idősebb korosztály tagjait február 7-étől a hatodik alkalommal meghirdetett ingyenes szabadelőadás-sorozatán. Az orvostudomány legújabb eredményeit és a résztvevőket érintő leggyakoribb betegségeket bemutató rendezvényre ezúttal is online lehet bekapcsolódni a Zoom programon keresztül.
2022.01.10. 18:44

Világújdonság érkezett a Semmelweis Egyetemre

A fotonszámláló detektoros CT-t még pontosabb diagnózist tesz lehetővé az onkológia és a kardiológia mellett a tüdő, a koponya és az ízületek képalkotásában is.
2021.12.14. 18:00

Orbán Gábor: európai vezető szerepre tör a Richter a nőgyógyászati termékek piacán

A Richter új készítményeiről, a Covid-járvány fejleményeiről, valamint a társaság stratégiájáról is beszélt Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában. A nagyinterjúban a Semmelweis Egyetemet augusztus óta tulajdonló alapítvány elnökeként kitért az egyetem modellváltás utáni működésére és jövőbeni terveire is.
2021.12.13. 10:06

Webkamerán keresztül láthatják újszülöttjüket a karanténban lévő szülők

A koronavírussal fertőzött szülők az inkubátorokba szerelt webkamera segítségével tarthatják a kapcsolatot koraszülött gyermekükkel a Semmelweis Egyetemen. A rendszeren keresztül a szülők és újszülöttek kölcsönösen hallják egymás hangját, mindez segíti a kötődés kialakulást, a tejelválasztást, valamint az újszülött fejlődését is.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018