INFORÁDIÓ
2021. december 1. szerda
Elza

semmelweis egyetem

2021.10.15. 16:23

Vezérelhető lehet az öregedés mechanizmusa

Az ELTE és Semmelweis Egyetem kutatóinak elemzése szerint a DNS-lánc átkapcsolható úgy, hogy 5-6 évvel fiatalabb biológiai életkornak megfelelő állapotba kerülhessen az úgynevezett metilációs mintázat szerint. Az ELTE Komplex Rendszerek Fizikája Tanszék és az MTA-ELTE Statisztikus és Biológiai Fizika Kutatócsoport munkatársai számos, nyilvános adatbázis információit elemezve azokat a sejtmechnizmusokat vizsgálták, amelyek óvatos hangolása az öregedés molekuláris folyamatait, és ez által a biológiai életkort befolyásolhatják.
2021.09.29. 18:23

Új kezelés adhat reményt a petefészekrákban szenvedő magyar nőknek

Budapesten elsőként a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján egy 47 éves, előrehaladott petefészek-daganatban szenvedő nőn alkalmazták azt a kezelést, amely a kiterjedt petefészek-daganatos betegek terápiájában kaphat jelentős szerepet. Hazánkban évente mintegy 1300 új petefészek-daganatot diagnosztizálnak, 70 százalékban előrehaladott stádiumban. A speciális, a NEAK által egyedi méltányosság alapján támogatott eljárás éppen az ő túlélési esélyeiket javíthatja.
2021.09.24. 06:00

Daganatos megbetegedések: újonnan felfedezett kockázatra figyelmeztet a magyar professzor

A héten zajlik a Ragadd torkon a rákot kampány, amelynek a célja, hogy minél több emberhez jussanak el a fej-nyaki daganatokkal kapcsolatos legfontosabb információk, és ezáltal elősegítsék a korai diagnózis felállításának lehetőségét – hangsúlyozta Tamás László professzor, a Semmelweis Egyetem Fül-Orr-Gégészeti és Fej-Nyaksebészeti Klinikájának igazgatója.
2021.08.12. 05:20

Áttörés egy ritka gyermekbetegség kezelésében a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem I. és II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáin kezdték meg négy gyermeknél egy új biológiai terápia alkalmazását. A csontdeformitással és növekedési zavarral járó ritka betegséggel élő gyermekek számára nemrégiben nyílt új terápiás lehetőség a betegség kezelésére.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018