eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Az M7-es autópálya és az M0-s autóút csomópontjában épült, Törökbálint felé vezető leágazás 2016. augusztus 19-én, az átadás napján.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Fontos csomópontot zártak le az M1-esen

Folytatódik az M1-es felújítása Tatabánya térségében, emiatt lezárták a Tatabánya-óvárosi csomópontot.

Több hónapos felújítás kezdődött a M1-es tatabányai szakaszán. A terelés kiépítése után március 21. és 31. között lezárják a tatabánya-óvárosi csomópontot. A következő ütemben, május 7-17. között a tatabánya-újvárosi csomópontot is lezárják majd. A beruházás ezen üteme várhatóan 2019. június végéig tart majd.

A munkálatok sávelhúzás mellett valósulnak meg, úgy, hogy mindkét irányban 2-2 forgalmi sáv álljon a közlekedők rendelkezésére, vagyis az autópálya áteresztő kapacitása megmaradjon. Így május 17-ig a kivitelezési munkák a Hegyeshalom felé vezető oldalon a külső és a leállósávon zajlanak.

A felújítás alatt úgynevezett 2+1+1 sávos terelést építenek ki a Magyar Közút Nonprofit Zrt. bicskei mérnökségének szakemberei az 54-es és a 61-es kilométerszelvények közötti üzemi átjárókban. A Budapest felé vezető oldalon 2 sávon, a leálló és külső sávokon haladhat a forgalom, a Hegyeshalom felé vezető irányban a személygépkocsi forgalmat pedig átterelik a főváros felé vezető pálya belső sávjára, a tehergépjármű forgalom pedig a Hegyeshalom felé vezető pályaoldalon a munkák ütemezésének megfelelően a belső vagy a külső sávon haladhat - írja a kemma.hu.

Címlapról ajánljuk
Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Kitört a kullancspánik Magyarországon: mutatjuk, mire kell figyelni

Már most nagyon oda kell figyelnie minden túrázónak és kertészkedőnek, mert az enyhe tél miatt a korábbiakhoz képest sokkal több kullanccsal lehet találkozni a kirándulóhelyeken, valamint a kertes házak udvarain is. A Magyar Kullancsszövetség elnöke azt mondta az InfoRádióban, hogy az aranysakálok két, Hyalomma nemzetségbe tartozó kullancsfajt hurcoltak be Európába, amelyek nagyon veszélyesek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×