INFORÁDIÓ 
2019. november 18. hétfő
Jenő

demonstráció

budapest

lánchíd

Budapest, 2018. december 12. Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Fidesz Lendvay úti székházánál 2018. december 12-én. MTI/Mónus Márton

A Kossuth térre vonultak a demonstrálók, rendőröket fújtak le gázspray-vel

Infostart

A Dózsa György úton a rendőrség feloldotta a zárást, a demonstrálók szerda este a Lánchídnál vonultak a Kossuth tér felé. A sajtóhírekkel ellentétben a rendőrség nem alkalmazott könnygázt - közölte a police.hu.

A budapesti vonulásos demonstráció résztvevőivel szemben a közzétett sajtóhírekkel ellentétben a rendőrség nem alkalmazott könnygázt. A valóság az, hogy a demonstráció egyik résztvevője fújt le két rendőrt gázspray-vel - írja a police.hu.

A rendőrség a közlekedés biztonsága érdekében az Andrássy út és a Dózsa György út forgalmát időszakosan korlátozta.

Az ellenzéki pártok kezdeményezésére indult Kossuth téri rendezvény alkalmi felszólalásokkal kezdődött a fővárosban.

A szervezők arra buzdították az összegyűlteket, hogy mondják el véleményüket a szerda délelőtt elfogadott törvénymódosításról.

Közben többen azt kiabálták: "Vesszen a kormány!" A megmozdulásról a tüntetők a Fidesz Lendvay utcai székházához vonultak - írja az MTI.

Az alkalmi szónokok egyike azt ígérte, hogy a tiltakozás hajnalig folytatódik, ehhez pedig azok csatlakozását kérte, akik éjjel is a Kossuth téren tudnak maradni.

A tüntetők a Kossuth térről a Margit híd pesti hídfőjéhez vonultak, majd az Oktogon felé indultak, elfoglalva a Szent István körút mindkét oldalát. Többen a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd zászlait lengették.

A kormányellenes tüntetés a Fidesz Lendvay utcai székháza előtt folytatódott, miután a Kossuth téren összegyűltek a Szent István körútról az Oktogonon és az Andrássy úton keresztül a Hősök teréig vonultak. A tiltakozók közül ketten az épület erkélyére mászva EU-s zászlót lengettek, a tömeg közben demokráciát követelt, és tiltakozott a munka törvénykönyvének szerdai módosítása ellen. Többen be akartak jutni a székházba.

A Lendvay utcánál a tiltakozás este 7 óra körül véget ért. A tiltakozók egy része ezt követően a Kossuth térre, mások az Oktogonra vonultak tovább.

Nyitókép: Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Fidesz Lendvay úti székházánál 2018. december 12-én. MTI/Mónus Márton
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018