eur:
393.27
usd:
367.97
bux:
65874.69
2024. április 24. szerda György
Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Margit hídon 2018. december 12-én.
Nyitókép: MTI/Mónus Márton

A demonstrálók a Fidesz székházához vonultak: lépett a rendőrség Budapesten - videó

A be nem jelentett vonulásos demonstráció résztvevői az Oktogon irányából az Andrássy úton a Hősök terére vonultak - írja a police.hu. Áttörtek az épületet védő rendőrökön a tüntetők a Fidesz-székháznál, majd ketten elkezdtek felmászni az épületre.

A Budapest V., Kossuth térről indult, be nem jelentett demonstráció résztvevői a Hősök terére érkeztek.

A rendőrség a közlekedés biztonsága érdekében a közúti forgalmat a vonulással érintett útszakaszokon időszakosan korlátozza.

Javasolják, hogy a közlekedők, akik tehetik, kerüljék el a Hősök terét!

Budapest, 2018. december 12.
Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Margit hídon 2018. december 12-én.
MTI/Mónus Márton
Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői a Margit hídon 2018. december 12-én. MTI/Mónus Márton

Áttörtek az épületet védő rendőrökön a tüntetők a Fidesz-székháznál, majd ketten elkezdtek felmászni az épületre, az erkélyre jutottak fel, jelentette a helyszíni tudósítónk - írja az Index.

A rendőrök megpróbálták kiszorítani az embereket, könnygázt ekkor még nem használtak, a rend - és a rendőrsorfal - gyorsan helyreállt, leszámítva azt, hogy a székház erkélyére felmászó két fiatal nő ottmaradt egy ideig, aztán lemásztak, és a rendőrök visszaengedték őket a tömegbe.

Rengeteg a rendőr a helyszínen, a tömeg egy része elindult vissza a Kossuth térre, viszont a maradók közül nagyjából egy 20 fős, fiatalokból álló mag megint elkezdte megpróbálni benyomni a rendőrsorfalat, elég agresszíven.

A rendőrök ezt megunva könnygázt vetettek be, de a kedélyek nem csitultak, egy ideig tovább folytatódott a rendőrfal benyomkodása hosszabb-rövidebb hullámokban. Hét óra körül elindultak vissza, az Oktogon felé az eddig a székháznál maradt emberek is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×