INFORÁDIÓ 
2019. július 19. péntek
Emília

demonstráció

könnygáz

kossuth tér

könnygáz

Budapest, 2018. december 12. Az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevői és rendőrök a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 12-én. MTI/Mohai Balázs

Dulakodás a Kossuth téren: testpáncélt vettek fel a rendőrök, könnygázt fújtak a tüntetőkre

Infostart

A munka törvénykönyve módosítása ellen szerdán késő este is tüntetnek a fővárosban, a Kossuth téren. "Az agresszívvá vált tüntetők provokálják a rendőröket, akik higgadtságra intenek" - írja a police.hu.

Ismét megtelt a Kossuth tér szerda este, ahol az Index információ szerint a tömeg a parlament előtti lépcsőknél dulakodni kezdett a rendőrökkel, akik könnygázt vetettek be a demonstrálók ellen.

A tiltakozás délután kezdődött, a demonstrálók először a Fidesz Lendvay utcai székházához mentek, majd a belvárosba, ahol rövid időre lezárták a Lánchidat, majd visszamentek a Kossuth térre.

A rendőrség honlapján ez a közlemény olvasható:

"Az agresszívvá vált tüntetők provokálják a rendőröket, akik higgadtságra intenek.

A Kossuth téren az egyre agresszívebben viselkedő tüntetők provokálják a rendőröket, többen tojást, sörös dobozokat dobtak a biztosítási feladatokra kivezényelt rendőrök irányába. A rendőrök parancsnoka a beosztott állomány testi épségének védelme érdekében elrendelte a védőfelszerelés használatát. A rendőrök testpáncélt, védősisakot vettek fel, ennek ellenére négy rendőr megsérült. A fokozódó agresszivitás megtörésére könnygázt alkalmaztak. A rendőrség higgadtságra inti a demonstrálókat."

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018