eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Átadták a Diákhitel Központ ösztöndíjait

Átadták a Diákhitel Központ által meghirdetett ösztöndíjprogram nyerteseinek szerződéseit - közölte a központ. A tíz győztes pályázó kiemelkedő tanulmányi, szakmai előmeneteléért egy tanéven, azaz 10 hónapon keresztül havi 70 ezer forintot kap.

A közlemény szerint a pályázati kiírásra több mint százötven hallgató küldte el eddigi eredményeit tartalmazó bemutatkozó anyagát és a kapcsolódó dokumentációt. A pályázat értékelési szempontrendszerének összeállításakor kifejezett hangsúly került arra, hogy a beérkezett pályaművek elbírálásánál az objektivitás kapja a legnagyobb szerepet.

A formai szempontok alapján előszűrt érvényes pályázatokat egy háromtagú szakmai bizottság, a Diákhitel Szakmai Grémium értékelte, amelynek tagja Pavlik Lívia, a Budapesti Corvinus Egyetem kancellárja, Szvetelszky Zsuzsanna, szociálpszichológus és Bugár Csaba, a Diákhitel Központ vezérigazgatója - tudatták.

A nyertesek között van szociológus, fizikus, geográfus hallgató, vidéki és fővárosi, első-és másoddiplomás is. A díjazottak közül többen Köztársasági vagy Erasmus Ösztöndíjasok, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia előkelő helyezettjei, társ- vagy önálló szerzők, tudományos kutatások résztvevői, idegen nyelven publikálók, egyetemi demonstrátorok, önkéntes segítők - írták.

A Diákhitel Központ harmadik alkalommal hirdetett ösztöndíjprogramot 45 év alatti, magyar állapolgárságú nappali tagozatos, aktív vagy passzív hallgatói jogviszonnyal és hatályos diákhitel-szerződéssel rendelkező egyetemistáknak, főiskolásoknak. A feltételek között szerepel legalább két lezárt félév, valamint legalább négyes korrigált kreditindex is.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×